Vi säkerställer rätt kompetens inom livsmedelsbranschen

Academy

Artikel

Datum

2024-10-21

Läsning

4 min

Inför julperioden är livsmedelsbranschen i högproduktion. För att underlätta för företag i branschen har vi därför startat en utbildning inom livsmedelsproduktion med inriktning charkuteri. Vi vill säkerställa att det finns rätt kompetens och förutsättningar för företagen i branschen.
image
–Det finns en stor utmaning att hitta rätt kompetens i livsmedelsbranschen och där kan vi komma in och hjälpa till att hitta personer som vill utbilda sig och vara en del av branschens framtida kompetensförsörjning säger Rickard Fransson, verksamhetschef för Academy.  Vi utbildar framtidens livsmedelsarbetareUnder hösten 2024 startade vi upp en skräddarsydd utbildning inom livsmedelsproduktion för att tillgodose Jakobsdals Charkuteris kompetensbehov. Efter ett stort visat intresse har 11 elever påbörjat utbildningen och förväntas vara klara i november 2024.  –Jag är glad och stolt över att vi lyckades paketera ett koncept som möter Jakobsdals Charkuteris behov. Det var en kort deadline med ett akut behov där vi framgångsrikt attraherat kandidater med rätt inställning och förutsättningar, säger Rickard.  UtbildningenUtbildningen pågår i 6 veckor och innehåller en teoretisk samt en praktisk del. Vi är extra glada över att vårt utbildningsupplägg även innehåller APL på företaget eleven förväntas arbeta hos efter avslutad utbildning. Det gör att varje elev tidigt i utbildningen får en förståelse för arbetsplatsens miljö och arbetsmoment.   I utbildningens teoretiska del lär sig eleverna om: - Hygien - Livsmedel och näringskunskap  - Service och bemötande  - Charkuteri  Vad gör en livsmedelsarbetare? Livsmedelsarbetare mot charkuteri har kunskap inom chark och delikatess. Charkuteristens arbete tar vid efter slaktaren och styckaren i livsmedelsproduktionen.  Många av arbetsmomenten såsom hackning, malning av råvaror, dosering samt oftast även vid kokning, rökning och ugnsbakning utförs idag av maskiner. Det är däremot många arbetsmoment som görs för hand, som till exempel att väga upp råvaror för hackning och malning samt att stoppa korv.  Har du och ditt företag också ett behov av att utbilda nya kollegor inom livsmedelsbranschen? Tveka inte att höra dig till oss så berättar vi mer om hur vi kan skräddarsy en utbildning utifrån ditt specifika kompetensbehov. 

Kontakta oss

Rickard Fransson

Rickard Fransson

Verksamhetschef Academy

Relaterade artiklar

(Academy)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för inspiration och värdefulla tips samt nyheter om vad som är på gång på arbetsmarknaden.

Vad passar bäst in på dig?

Vi hjälper företag att växa och ger människor arbete och möjligheter att utvecklas.

© Copyright 2025 OnePartnerGroup