Så landar du drömjobbet 2024

image
1

Vad vill du jobba med

Först och främst behöver du göra klart för dig vad för typ av jobb du söker. Kanske vill du fortsätta på samma karriärväg du vandrat tidigare, eller är det dags att göra något helt annat. Kartlägg dina kompetenser, kvalifikationer, intressen och tidigare erfarenheter. Var och hur kan du få användning av dessa? Om du har svårt att veta vad du vill söka för typ jobb, kan du i stället ställa dig motfrågan – vad vill du inte jobba med? När du har fått en klarare bild är det dags för nästa steg.

2

Låt jobben hitta dig

Att hoppas på att jobben ska komma till en själv låter som önsketänkande, men det behöver det inte vara. Headhunting innebär att ett företag själva (eller via en rekryterare) letar upp en person för ett specifikt jobb. Här är några saker du kan göra för att öka dina chanser att bli hittad.

3

Nätverka

Cirka 70 procent av alla jobb förmedlas med hjälp av kontakter. LinkedIn är en utmärkt plattform för att nätverka och hitta personer inom den bransch du är intresserad av. Men du bör inte underskatta inte dina nära och kära. Det finns nästan alltid någon som känner någon.

4

Ansökan

Hittat ett jobb du tycker verkar intressant? Bra! Men det finns några saker du bör tänka på innan du lämnar din ansökan. När du har hittat ett jobb du vill söka är det dags att fila på din personliga presentation. Undvik den vanligaste fallgropen – en oanpassad ansökan. Ja, rekryteraren kommer att märka om du gjort ett massutskick. En välskriven, tydlig, anpassad ansökan visar att du är genuint intresserad av företaget och tjänsten i fråga. Lägg ner tid och energi på att få det riktigt bra. Här är några tips som är bra att tänka på!

5

Arbetsintervju

Har du blivit kallat till intervju? Grattis! Nu gäller det att sälja in dig själv och övertyga rekryteraren om att du är den bästa kandidaten för jobbet.

Få mer inspiration

Vad passar bäst in på dig?

Artiklar & guider

(Söka jobb)

Relaterade artiklar

(Söka jobb)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för inspiration och värdefulla tips samt nyheter om vad som är på gång på arbetsmarknaden.

Vad passar bäst in på dig?

Vi hjälper företag att växa och ger människor arbete och möjligheter att utvecklas.

© Copyright 2024 OnePartnerGroup