Guide: Så här rekryterar du IT-kompetens

Rekrytering

Guide

Kodtester
1

Vilken kompetens letar du efter?

Innan själva sökandet börjar är ett viktigt steg att noga tänka igenom vem du faktiskt letar efter, och avgöra vad det faktiskt är du behöver. Rekrytering är kostsamt och en slarvigt genomförd rekrytering kan bli dyr i längden. Därför är det viktigt att ha stenkoll på varför du vill göra en rekrytering.

2

Så gör du en kravspecifikation

Börja med att beskriva befattningen. Det är viktigt att få med saker som titel, ansvarsområde, dagliga uppgifter och huvudsakliga syfte så att det blir tydligt vilken typ av jobb det handlar om. Även lönespann bör tas med för att tydliggöra vilken nivå på kandidater som efterfrågas. Texten ska inte vara säljande, utan en saklig beskrivning. Den är till för att du eller en rekryterare ska veta vad det handlar om, en sorts mall för hela rekryteringsprocessen.

3

Tillvägagångssätt för att hitta kandidater

Innan ni börjar leta efter kandidater måste ni först bestämma hur rekryteringsprocessen kommer att gå till. Vilken metod kommer ni att använda er av? Här är tre alternativ och när de passar.

4

Var du hittar kandidater?

Relaterade artiklar

(Rekrytering)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för inspiration och värdefulla tips samt nyheter om vad som är på gång på arbetsmarknaden.

Vad passar bäst in på dig?

Vi hjälper företag att växa och ger människor arbete och möjligheter att utvecklas.

© Copyright 2024 OnePartnerGroup