Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

VD till växande entreprenörsbolag

Einar Operating är en tillväxtkoncern som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken, bolag, tjänster och produkter inom FOOD, FM och SPORTS. Koncernen når synergier genom att samordna personal, försäljning, marknadsföring, produktion, sortimentsutveckling, inköp och distribution. All verksamhet som bedrivs går under devisen ”The basics of everyday life”, och vi skapar på det sättet genuina värden för våra kunder.

Vi har haft en stadig tillväxt sedan starten 2003 och omsättningsmålet inför 2022 är runt 90-100 miljoner kronor. Omsättningsökningen 2022 jämfört med föregående år förväntas landa på ca 26 %. Resan har bara börjat.

Vill du bli en nyckelperson på vår resa? Vi söker nu en VD för bolagen inom affärsområdena FM och FOOD vilka omsätter ca 55 Mkr i bolagen EC Life, Kallskänksgourmé, Einar Food och Ingers. Eftersom rollens natur är att vara VD för dessa divisioner och bolag som samarbetar, kommer själva anställningen att ligga i koncernens ägarbolag Einar Operating där rollen också innefattar personalansvar för ekonomi, IT och marknad. Totalt kommer du att ha personalansvar för 6-7 personer.

I rollen rapporterar du till koncern-VD och styrelsen.

Ditt uppdrag

Vi söker en driven ledare som har kapacitet och vilja att gå in och ta verksamheten till sig såväl operativt som strategiskt och föra affärerna till nästa nivå på flera plan. Ditt uppdrag blir att utveckla ett helhetserbjudande inom allt som ligger inom ”The basics of everyday life”.

Du driver vår tillväxt genom bland annat förvärv, upphandling/ sälj, etableringar på nya orter samt genom att utveckla tjänster i ongoing business och produktutveckling i ongoing business.

En väsentlig del av tjänsten är att i ongoing business följa upp nyckeltal för lönsamhet och ekonomistyra bolagen och projekten. Din profil är därför tydligt inriktad mot ekonomi och ledarskap.

Mer om Din profil

För att bli framgångsrik i rollen som VD hos oss bör du trivas med att arbeta i en entreprenöriell koncern med tydligt affärsfokus där det ska hända mycket och där du får stort ansvar och goda möjligheter att vara med och forma vår framtida verksamhet. Du behöver vara strategiskt affärsmässig med ett starkt analytiskt och ekonomiskt tänk, du har alltså lätt för att göra ekonomiska lönsamhetskalkyler och prognoser utifrån ett marknadsperspektiv. Du är målinriktad och använder proaktivt praktiska lösningar och metoder för att nå långsiktiga mål.

Det är viktigt att du är nyfiken och lyhörd inför verksamhetens skiftande behov. Du har både förmåga att snabbt identifiera väsentligheter men kan också urskilja detaljer för att kunna sätta dessa i ett större perspektiv.

Du rapporterar till vår styrelse som har möten 4-6 gånger per år, där du som VD medverkar och redovisar resultat mot uppsatta verksamhetsmål.

Som person är du prestigelös och intresserad av din omgivning. Du fungerar väl i grupp och är bra på att samarbeta och bygga förtroendefulla, långsiktiga relationer inom och utom koncernen för bolagets bästa. Du drivs av utveckling och entreprenörskap och vill tillsammans med oss i vårt lag göra vår resa som en del av din karriär. Som VD innebär det ett intensivt och roligt arbete och du ser därför fram emot att ”leva VD-livet”, som innebär att du ständigt står med flaggan främst i ledet när vi siktar mot nya höjder.

Vi lägger också stor vikt vid dina personliga egenskaper och värderingar i vår rekrytering.

För att vara aktuell för tjänsten har du

  • god vana av att arbeta i ledande befattning inom privat näringsliv
  • relevant utbildning, gärna med ekonomisk inriktning
  • erfarenhet av budgetansvar och personalansvar, med fördel erfarenhet av att leda genom chefer

Din ansökan
Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då urval sker löpande. Detta är en direktanställning hos Einar Operating som i denna rekrytering valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emma Hördegård på telefonnummer 0470-32 38 39 eller mail [email protected].