Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

DASA CONTROL SYSTEMS AB

Utvecklingsingenjör Applikation till Dasa Control Systems

Dasa Control Systems är ett väletablerat företag med starkt varumärke och ambitiösa tillväxtplaner. Vi ingår i en stabil koncern vars storlek möjliggör för oss att växa globalt och arbeta långsiktigt. Med hjälp av vår breda expertis och vårt kundnära tänk har vi utvecklat långsiktiga, förtroendefulla relationer med våra kunder runt om i världen.

Vi tar nu nya kliv in på marknaden och söker en utvecklingsingenjör med kapacitet och vilja att vara med på vår spännande tillväxtresa.
Är du en utåtriktad ingenjör med affärsfokus och erfarenhet av utveckling, kundsupport och säljstöd? Tycker du om att utveckla och bygga, följa hela kedjan och se hur en produkt kommer till liv?
Då kan vi erbjuda dig ett fantastiskt roligt och unikt jobb i Växjö!

Dina arbetsuppgifter
Som utvecklingsingenjör med fokus på utveckling av kundapplikationer är du med från idé till driftsättning och uppföljning hos slutkund, du är alltså delaktig i hela kedjan. Ditt uppdrag hos oss blir att på ett innovativt och kvalitetsmedvetet sätt stödja befintliga och nya kunder med robusta, användarvänliga och effektiva system samt uppkopplade tjänster till kunder inom den skogliga branschen och/eller mobila maskiner generellt.

En viktig del av ditt arbete ligger i att ha en effektiv kommunikation med såväl externa kunder som internt för att säkerställa tillämpningen av våra produkter och tjänster. I team med våra säljare och utvecklare arbetar du direkt med våra kunder och hjälper dem att utveckla sin konkurrenskraft med hjälp av våra innovativa lösningar, där vi hela tiden tillämpar sofistikerad teknik i kombination med ett affärsmässigt tänk för kundens bästa.

På Dasa jobbar vi i tvärfunktionella team och tillämpar agil utveckling. Då vi har en snabbrörlig och platt organisation med korta beslutsvägar ger dina insatser stor effekt direkt, och du har goda möjligheter att påverka både din och vår utveckling framåt.

Tjänsten är tillsvidare med placering på Dasas huvudkontor i Växjö. Vi är måna om våra medarbetare och för oss är det viktigt att vara lösningsorienterade och flexibla för att livet både på och utanför jobb ska fungera. Distansarbete under viss del av arbetstiden utifrån behov och uppdragets förutsättningar är därför möjligt, utan att för den sakens skull tappa det viktiga samarbetet med och närheten till dina kolleger.

Hos oss får du möjlighet att arbeta inom följande områden;

 • Skriva och designa styrsystemkod och designa HMI i konkreta kunduppdrag
 • Stötta Dasas säljare i tekniska frågor vid kundbesök, mässor och andra kundaktiviteter
 • Delta i driftsättningar och utbildning hos kund
 • Delta i konstruktionsgenomgångar, riskanalyser, FMEA och arbete med funktionssäkerhet

Din profil
För att bli framgångsrik i rollen som utvecklingsingenjör hos oss bör du trivas med att arbeta i ett dynamiskt företag med tydligt affärsfokus. Du behöver vara lyhörd för kundens behov, utvecklingsdriven och lösningsorienterad, och du är van vid att arbeta kvalitativt och långsiktigt med eget ansvar att driva dina projekt i mål. Du har ett genuint intresse för tillämpad styr- och kommunikationsteknik för mobila arbetsmaskiner samt har en god förmåga att kommunicera på ett lättförståeligt och strukturerat sätt.

Som person är du intresserad av din omgivning och trivs med att jobba tillsammans med dina kolleger mot gemensamma mål, och du har god förmåga att bygga förtroendefulla relationer.

För att vara aktuell för tjänsten har du

 • God erfarenhet av utveckling och support av tekniska system/produkter
  • Programmering i IEC 61131-baserade språk (PLC)
  • Olika protokoll för fordonskommunikation, såsom CAN, J1939 eller CANopen
 • Förmåga att obehindrat uttrycka dig på svenska och engelska både i tal och skrift
 • God erfarenhet av kundnära samarbeten
 • Följande är meriterande
  • Kompetens inom C/C++, Visual Studio, Qt
  • Ingenjörsexamen inom maskinteknik, datateknik eller elektroteknik
  • Erfarenhet från skogen och/eller mobila maskiner
  • Arbete med eftermarknad och kundsupport
 • Erfarenhet av att arbeta i Git, Bitbucket, Jira

Ansökan
Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då löpande urval och tillsättning av tjänsten tillämpas. Detta är en direktanställning hos Dasa som valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emma Hördegård på 0470-32 38 39 eller [email protected]
 

Dasa Control Systems AB startades 1989 och har idag 33 anställda. Vi är specialiserade på intelligenta styr- och informationssystem för tunga fordon, främst inom skog, entreprenad och materialhantering. Utveckling, produktion och försäljning styrs från huvudkontoret i Växjö och systemlösningar från Dasa levereras till kunder i hela världen. Vi skapar optimala lösningar för våra kunder då vi utvecklar såväl hårdvara som mjukvara och tar ansvar för det totala systemets funktionalitet i maskinen. Sedan 2012 ingår Dasa Control Systems i Indutrade-gruppen.