Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Träfrakt Götaland AB

Utvecklingsansvarig vice VD till Träfrakt

Träfrakt är en stabil och väletablerad transportorganisation med skogligt fokus. Genom långsiktighet, samverkan och innovationer utvecklar och stärker vi effektiviteten och vår konkurrenskraft. Vårt fokus är att erbjuda och utveckla tjänster utifrån våra delägares och deras kunders långsiktiga intressen och behov. Vi är en liten och effektiv organisation med ett starkt nätverk av ca 120 åkeriföretag och kan därigenom förse marknaden med moderna, effektiva och kvalitetssäkra transportlösningar.

Till vår verksamhet i Sågverkens Hus i Växjö söker vi nu en verksamhetsutvecklare med fokus på skogslogistik, IT-stöd och delägarservice. Som utvecklingsansvarig vice VD blir din uppgift att tillsammans med övrig personal driva bolaget vidare mot tillväxt med bibehållen stabilitet, kundfokus och lönsamhet. För rätt person finns goda möjligheter att efterhand, när du hands-on satt dig in i vår affär och verksamhet, ta över yttersta ansvaret för verksamheten.

Din roll

Som utvecklingsansvarig vice VD på Träfrakt kommer du att driva och utveckla verksamheten på ett optimalt sätt. Din roll är bred och din vardag kommer att bestå av mycket varierande arbetsuppgifter på såväl operativ som strategisk nivå. Din främsta uppgift blir att stödja våra delägare och utveckla våra verksamhetstjänster för att underlätta och optimera våra och våra delägares arbetsvardag. Det innebär även att affärsmässigt utveckla, effektivisera och digitalisera våra processer och rutiner för att öka nyttan både för oss, våra delägare och våra kunder. Lika viktigt blir att utveckla affären genom att aktivt arbeta med vår synlighet och närvaro samt tydliggöra vårt erbjudande gentemot våra kunder, åkerier och samarbetspartners. Du kommer att ha fokus på verksamhetsutveckling såväl i form av digitalisering och effektivisering som utveckling med hänsyn till produktivitet, service och hållbarhet.

Ansvarsområden;

 • Verksamhetsutveckling
 • Driva utveckling av effektiva och optimerade digitala system och processer
 • Support/ konsultarbete gentemot delägare
 • Påverkansarbete, deltagande i branschspecifika arbetsgrupper
 • Administrativt arbete i våra transportsystem
 • Delta i budget- och prognosarbete
 • Följa upp nyckeltal, analysera resultat samt initiera och implementera åtgärder

När du vuxit in i rollen och fullt ut satt dig in i vår verksamhet är vår ambition att ge dig möjligheten att bygga dina resurser kring dig samt utforma den organisation du ser är optimal på vår fortsatta resa.

Din profil
För att bli framgångsrik i rollen som utvecklingsansvarig vice VD hos oss bör du trivas med att arbeta i en flexibel, platt organisation med tydligt verksamhetsfokus där du får stort ansvar och handlingsfrihet att tillsammans med befintlig personal och våra delägare forma vår framtida verksamhet. Du är målinriktad och använder proaktivt praktiska lösningar och metoder för att nå långsiktiga mål.

Vi tror att du har din bakgrund inom transport och logistik, gärna med skoglig bakgrund och gärna med något års erfarenhet av ledarskap. Att jobba med ständiga förbättringar och effektiviseringar är en självklarhet för dig och till din hjälp använder du gärna IT-stöd och digitala verktyg samt system.

Som person är du prestigelös och trygg och du sprider positiv energi till din omgivning. Vi söker dig som står för ett modernt, transparent och coachande ledarskap och du har en god förmåga att engagera och utveckla dina medarbetare. Du har ett starkt driv i kombination med god affärsmässighet och vilja att utveckla och växa med vår verksamhet.

Vi lägger också stor vikt vid dina personliga egenskaper och värderingar i vår rekrytering.

För att vara aktuell för tjänsten har du

 • Erfarenhet från verksamhet inom skog, logistik och transport
 • God erfarenhet av digitala verktyg och IT-logistik
 • Vi ser gärna en relevant akademisk examen
 • Erfarenhet av ledande befattning är meriterande
 • Erfarenhet av budgetansvar och prognosarbete

Vi erbjuder dig en utvecklande och varierande roll med många kontakter i kedjan från skogen till industrin. Hållbarhet, innovation och omtanke genomsyrar allt vi gör inom Träfrakt och därför är vi intresserade av dig som vill göra skillnad och vågar tänka nytt. På Träfrakt strävar vi efter en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och stimulerande arbetsliv, oavsett var du är i livet.

Din ansökan
Skicka gärna din ansökan redan idag då vi tillämpar löpande urval. Detta är en direktanställning hos Träfrakt som i denna rekrytering valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Läs mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emma Hördegård på telefonnummer 0470-32 38 39.
 

Träfrakt är en transportorganisation med skogligt fokus. Vi drivs av en framtidstro om en sund och hållbar transportsektor, som med kvalitet, kunskap och erfarenhet möter framtidens krav från samhälle och kunder. Med vårt nätverk av ca 120 driftiga åkeriföretag förädlar vi våra tjänster utifrån våra delägares och deras kunders långsiktiga intressen och behov. Tillsammans står vi för en transporttjänst präglad av god företagsamhet, där hög standard och service är honnörsord.
I moderbolaget Träfrakt Götaland AB är verksamhetsinriktning främst inriktat på avtalsfrågor, IT-stöd, branschfrågor, delägarservice och administrativa tjänster. Träfrakt Logistik Götaland är vårt helägda dotterbolag som bedriver operativ transportförmedlande transportverksamhet.
Läs mer om oss på www.träfrakt.se

Fler jobb inom Chef/Ledning

VD till Företagsutbildarna

VD till Företagsutbildarna

Företagsutbildarna i Hälsingland | Gävleborgs län, Hudiksvall | Chef/Ledning

Vi söker platschef till logistikföretag

Vi söker platschef till logistikföretag

OnePartnerGroup Norr AB | Norrbottens län, Luleå | Chef/Ledning

sista chansen
Sista ansökningsdag för jobbet är 28 mars. Skynda dig att söka!
Däckia söker platschef

Däckia söker platschef

Däckia Aktiebolag - Piteå | Norrbottens län, Piteå | Chef/Ledning

Utvecklingsingenjör till Bevent Rasch AB

Utvecklingsingenjör till Bevent Rasch AB

Bevent-Rasch Produktion AB | Östergötlands län, Motala | Chef/Ledning