Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Sustainability Manager till IKEA Industry Hultsfred

Gillar du att jobba med relationer? Är du serviceinriktad? Vill du vara en del av något stort? Då letar IKEA Industry Hultsfred efter dig?

Vår Sustainability Manager är chef på EHS avdelningen där det är fokus på miljö, hälsa och säkerhet i en produktionsanläggning som löper på dygnet runt 365 dagar om året. Att producera spånskivor och garderober är en komplex process och det är viktigt att produktionen flyter på, vinter som sommar. Som Sustainability Manager så förväntas du, tillsammans med ditt team, som idag består av ytterligare 3 anställda, att utveckla, planera, implementera och övervaka alla aktiviteter inom ditt område. Till ditt stöd har du även de olika manualer som IKEA utvecklat inom detta. Du bör ha erfarenhet som chef i en högt automatiserad produktion, gärna inom processindustri. 

För att lyckas i rollen behöver du:

  • Ha erfarenhet av ledarskap
  • Ha ett starkt fokus på säkra arbetssätt
  • Ha dokumenterad erfarenhet av arbete med arbetsmiljö, hälsa, miljö och säkerhet, där även brandsäkerhet är av särskild vikt
  • Vara analytisk, handlingsinriktad, beslutsam och resultatdriven
  • Vara trygg i dig själv, med mycket viljestyrka och driv, samtidigt som du har ett lyssnande ledarskap
  • Vara en teambyggare och en teamspelare med god social förmåga

För att trivas i din roll så är du en person som ser möjligheter när olika problem uppstår, en person som uppmärksammar och involverar andra i organisationen för att komma fram till pragmatiska lösningar på problem. Du har ett coachande personalansvar för tre EHS specialister på dagtid. Ni koordinerar tillsammans företagets EHS arbete genom tydlig kommunikation och jobbar i en nära samverkan med övriga avdelningar och anställda inom hela företaget. Samarbetet med övriga avdelningar är mycket viktigt för att nå uppsatta mål. 

Du har ett sunt förnuft och en kostnadsmedvetenhet för att kunna hitta kostnadseffektiva lösningar för organisationen. I jobbet ingår ett ansvar för budget- och månadsprognoser. Du är en god kommunikatör och kan uttrycka dig flytande verbalt och i skrift på både svenska och engelska. Du sitter med i två ledningsgrupp och rapporterar till både fabrikschefen på Division Boards och Division Flatline i Hultsfred. 

För oss på IKEA är det alltid viktigast att du delar våra värderingar. Det innebär att du precis som vi alltid är på väg framåt och att du vill och vågar hitta nya och ibland annorlunda lösningar. Som person är du ödmjuk och viljestark och du har en förmåga att skapa gemenskap och entusiasm omkring dig. 

I denna rekrytering har IKEA Industry Hultsfred valt att samarbete med OnePartnerGroup. Har du några frågor kontakta Annika Lundberg, 0769-46 83 30, [email protected] eller Sanna Olsson, 0733-948473. Ansök senast den 29 februari på OnePartnerGroups hemsida. Urval sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.  

Om IKEA Industry Hultsfred AB
IKEA erbjuder dig möjlighet att arbeta i ett växande företag med en bärande affärsidé. DU får möjlighet att vidareutveckla dina yrkeskunskaper i ditt dagliga arbete, och att arbeta i en internationell miljö där människan och gemenskapen är centrala värden.

IKEAs grundare Ingvar Kamprad hade visionen – Att skapa en bättre vardag för de många människorna. Det är utifrån den visionen som IKEA har utvecklats till ett ständigt växande heminredningsföretag som erbjuder ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga inredningsartiklar till så låga priser att så många som möjligt har råd att köpa dem. Men detta visste du kanske redan? Att du hittat hit är en bra start!

IKEA Industry Hultsfred AB bidrar till "IKEA-familjen" med ca 290 medarbetare där hälften arbetar med tillverkning av spånskivor i division Boards och där andra hälften arbetar med tillverkning av PAX-garderober i division Flatline. I ditt dagliga arbete så kommer du arbeta nära dina övriga medarbetare för att tillverka grundmaterialet till flera av IKEAs eftertraktade produkter som möjliggör en bättre vardag för de många människorna.
 

Fler jobb inom Industri/Produktion

Teknisk säljare/Produktansvarig till Timars

Teknisk säljare/Produktansvarig till Timars

Hallands län, Falkenberg | Industri/Produktion

Ny
Jobbet är nyligen upplagt.
Scanlube söker maskinoperatör!

Scanlube söker maskinoperatör!

Västra Götalands län, Göteborg | Industri/Produktion

Svetsare till vår uthyrningsverksamhet

Svetsare till vår uthyrningsverksamhet

Gävleborgs län, Bollnäs | Industri/Produktion

Produktionsmedarbetare till Smurfit Kappa

Produktionsmedarbetare till Smurfit Kappa

Kalmar län, Nybro | Industri/Produktion