Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Rektor till Dackebackens musikförskola

Vi söker dig som vill vara med och leda skolutveckling där elevers välmående, trygghet och utveckling är i fokus. Tillsammans med medarbetarna driver du Dackebackens musikförskolas verksamhet framåt. Du är en viktig del i det operativa, dagliga arbetet på skolan.

Arbetsuppgifter
Som rektor har du ett helhetsansvar för verksamheten vilket innebär ett pedagogiskt ledarskap, personalansvar, administration och skolutvecklingsarbete. Tillsammans med medarbetarna driver Du aktivt utveckling inom pedagogik och systematiskt kvalitetsarbete. Du ansvarar för att verksamheten når uppsatta mål, utvecklas och håller rätt kvalitet. Du behöver se möjligheter i hur olika medarbetare kan samarbeta och lyfta varandra. Du ansvarar för samordningen av verksamhetens operativa drift dvs planering, innehåll, utvärdering och uppföljning. Du arbetar för och ser till att verksamheten följer lagkrav samt att den har ett gott rykte och renommé.

Vem söker vi
Vi söker dig som är en god och inspirerande ledare, både gentemot barn och personal samt har ett stort intresse för att förbättra och synliggöra undervisning av god kvalitet. Du har ett tydligt och lyhört ledarskap med intresse för att styra och utveckla verksamheten.

I rollen som rektor är det viktigt att kunna ha ett övergripande perspektiv för att kunna prioritera och ta välgrundade beslut. Du har förmåga att se individens behov och förutsättningar. Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Som person är du strukturerad och driven, trivs att arbeta resultatinriktat och lösningsfokuserat och har god samarbetsförmåga. Vidare är du engagerad och tar ett stort eget ansvar och låter andra växa. Du har en humanistisk värdegrund vilket innebär ett stort engagemang för människor, en vilja att bekräfta, uppmuntra och inspirera.

Som person är du trygg med en hög integritet. Du visar stor tillit till dina medarbetare och kan leda genom andra med tydliga mål och uppföljning. Vi söker dig som är utvecklingsorienterad och framåtsträvande, men som också har ett förvaltande perspektiv.

Vi tillämpar tillitsorienterat ledarskap baserat på självledarskap och delaktighet. Vår vision "att skapa mod och möjligheter för alla människor" gäller även internt i organisationen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har:

  •  Minst 2 års erfarenhet av ledande befattning inom förskola samt har förskolechefs- och/eller rektorsutbildning. Det innebär att Du även har förskollärarexamen.
  • En mycket god verksamhetsförståelse. Erfarenhet från idéburen organisation är till stor nytta och det är en fördel om du har arbetat med att driva projekt.
  • Du talar och skriver svenska väl.

Din ansökan
Sista ansökningsdatum är den 30 januari men tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då vi arbetar med löpande urval och tillsättning av tjänsten. Detta är en direktanställning (6 månaders provanställning tillämpas) hos Dackebackens musikförskola som i denna rekrytering valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna Fransson på telefonnummer 070- 149 70 60. Uppvisande av utdrag ur belastningsregistret innan eventuell anställning sker är ett krav. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%.

Välkommen med din ansökan!
 

Medborgarskolan skapar mötesplatser för dem som söker kunskap, utveckling och upplevelser – och inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Medborgarskolan finns över hela landet – och våra aktiviteter engagerar varje år närmare en miljon deltagare. Vi förenar trivsamma lärandeformer med höga krav på kvalitet och kompetens. Förutom traditionell folkbildning skräddarsyr vi även utbildningar för företag, organisationer och inom arbetsmarknadsområdet. Inom vår verksamhet ryms också förskole- och skolverksamhet. 

Medborgarskolan region Öst omfattar Blekinge, Jönköpings, Kalmar, Kronobergs och Östergötlands län. Regionen har åtta lokalkontor, en förskola samt fyra dagliga verksamheter för vuxna med funktionsnedsättning samt verksamhet på uppdrag av arbetsförmedlingen. Regionen har cirka 80 årsanställda samt närmare 700 aktiva cirkelledare.

Dackebackens musikförskola ligger nära centrum i Växjö. Vi följer läroplanen men kombinerar den med mycket musik, rörelse och skapande i olika former som hjälper barnen att utveckla sitt språk och andra färdigheter. Läs mer om Dackebackens musikförskola; https://www.medborgarskolan.se/skolor/forskolor/dackebackens-musikforskola/