Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Ekonomichef till Dasa Control Systems

Om oss
Dasa är ett väletablerat företag med starkt varumärke och ambitiösa tillväxtplaner. Vi ingår i en stabil koncern vars storlek möjliggör för oss att växa globalt och arbeta långsiktigt. Med hjälp av vår breda expertis och vårt kundnära tänk har vi utvecklat långsiktiga, förtroendefulla relationer med våra kunder runt om i världen.
Vi söker nu en Ekonomichef med kapacitet och vilja att vara med och leda företaget genom denna spännande utvecklingsfas. Har du högt affärsfokus och erfarenhet av att leda verksamheter genom förändring? Då vill vi höra mer från dig!

Dina arbetsuppgifter
Ditt uppdrag som Ekonomichef blir främst att driva, organisera och stötta de ekonomiska och administrativa funktionerna i ett företag i stark tillväxt och förändring. Du leder och har personalansvar för 3 medarbetare inom ekonomi, administration och inköp. En viktig del av ditt uppdrag blir att fungera som strategiskt stöd till VD i ekonomifrågor och du sitter i ledningsgruppen där du med ditt övergripande och tvärfunktionella synsätt bidrar till stark samverkan mellan företagets alla avdelningar. Du bistår med skarp och strategisk ekonomianalys genom att definiera och visualisera de nyckeltal som pekar ut framtida riktning samt fungerar som ekonomiska styrmedel. En lika viktig del av ditt uppdrag blir att utveckla och effektivisera de ekonomiska funktionerna med hjälp av digitalisering och modernt affärssystem. Genom dina omfattande kontaktytor såväl internt som externt är du en viktig nyckelspelare och en stark inspirationskälla för vår fortsatta resa framåt.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Års- och periodbokslut samt rapportering
 • Löpande bokföring med internredovisning
 • Definiera och visualisera nyckeltal för vår affärsutveckling och interna processer
 • Internrevision
 • Deltaga vid samt administrera Dasas styrelsemöten
 • Löneutbetalningar och personaladministration
 • Fakturering samt krav och inkasso
 • Kreditbevakning samt bedömning av kunder och leverantörer
 • Ansvarig för Dasas affärssystem
 • Bidra till ständiga förbättringar, digital effektivisering och utveckling

Din profil
För att bli framgångsrik i rollen som ekonomichef hos oss bör du trivas med att arbeta i ett dynamiskt företag med tydligt affärsfokus, där du får stort ansvar och goda möjligheter att vara med och forma vår framtida verksamhet. Du behöver vara affärsmässig och målinriktad, och du arbetar med en grundstruktur som lämnar utrymme till flexibilitet när skiftande omständigheter så kräver. Du intresserar dig för teknisk innovation och ser de stora möjligheter som ges av att effektivisera med hjälp av digitalisering. Det är viktigt att du är nyfiken och lyhörd inför verksamhetens skiftande behov. Du är prestigelös och uppskattar en bred roll som innefattar strategiskt ansvar men som även till stor del består av operativa uppgifter.  
Som person är du utåtriktad och intresserad av din omgivning, du fungerar väl i grupp och är bra på att jobba tvärfunktionellt och bygga förtroendefulla relationer.

För att vara aktuell för tjänsten har du

 • Minst 5 års erfarenhet av ledande position
 • Erfarenhet av ekonomistyrning och controlling
 • Erfarenhet av effektiviseringsarbete med hjälp av digitala verktyg
 • Gärna erfarenhet av bolags-försäljning eller förvärv
 • Civilekonomexamen eller likvärdig utbildning

Ansökan
Sista ansökningsdatum är den 13/12 2020, men tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då löpande urval tillämpas. Detta är en direktanställning hos Dasa som i denna rekrytering valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emma Hördegård på telefonnummer 0470-32 38 39.
 

Dasa Control Systems AB startades 1989 och har idag 30 anställda. Vi är specialiserade på intelligenta styr- och informationssystem för tunga fordon, främst inom skog, entreprenad och materialhantering. Utveckling, produktion och försäljning styrs från huvudkontoret i Växjö och systemlösningar från Dasa levereras till kunder i hela världen. Vi skapar optimala lösningar för våra kunder då vi utvecklar såväl hårdvara som mjukvara och tar ansvar för det totala systemets funktionalitet i maskinen. Sedan 2012 ingår Dasa Control Systems i Indutrade-gruppen. Läs gärna mer på www.dasa.se samt www.indutrade.se