Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Affärsdriven tekniker till Amokabel

Amokabel är en familjeägd industrikoncern med fokus på tillverkning av special, installation – och kraftkabel. Bolaget som grundades 1992 har sin huvudsakliga verksamhet i Alstermo, Uppvidinge. Idag har bolaget tillverkning och försäljningskontor i ett flertal länder, sysselsätter 225 personer och omsätter över en miljard kronor. Koncernen har i flera år investerat stort i grön energi och äger idag flera vatten, vind- och solenergianläggningar. Läs mer på www.amokabel.se

För att vi på amokabel ska fortsätta vara Sveriges mest teknikdrivande kabelkoncern behöver vi nu förstärka vår tekniksida med en affärsdriven tekniker inom specialkabeldivisionen. Divisionen tillverkar bland annat kabel för skepps-, gruv och flygplatsindustrin. Nu söker vi dig som vill vara med och stärka vårt team och erbjudande och därmed ha en nyckelroll i vår satsning framåt!

Dina arbetsuppgifter
Som tekniker hos oss får du mycket ansvar där du driver olika kundprojekt från en första kundkontakt till att hitta den optimala tekniska lösningen och därefter driva projektet fram till slutleverans. Du designar, utför beräkningar samt bistår kunden med tekniska frågor i deras produktion eller på andra sätt vara med och skapa mervärde för kunden. Parallellt med att leda projekt och att vara kundens kompetenta och stabila rådgivare, är du med och driver det kontinuerliga säljarbetet där även kundbesök är återkommande inslag i rollen. Flertalet av våra kundprojekt bedrivs på exportmarknaden vilket innebär att det ingår en del resor i tjänsten. Placeringsort är Alstermo men vi är positivt inställda till att hitta flexibla lösningar som passar oss båda.

Det kommer att finnas stora möjligheter för dig att forma din roll, som både utvecklar dig som individ, och oss som team och företag. Ditt genuina intresse för att lära dig nya saker, dela med dig av din kunskap samt att bidra till en inspirerande och inkluderande arbetsplats är viktigt för oss. 

Din profil
För att bli framgångsrik i rollen som tekniker hos oss bör du trivas med att arbeta i ett dynamiskt företag med tydligt affärsfokus.  Som person besitter du eget driv, har ett starkt tekniskt intresse och är en lagspelare av rang. Det är också viktigt att du är en god kommunikatör och att du har goda kunskaper i det svenska och engelska språket då rollen innebär att du förmedlar din kunskap och information till såväl kunder som kollegor. Sist men inte minst har du ett strukturerat arbetssätt och flexibiliteten som krävs för att ställa om efter skiftande förhållanden och behov.

För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du:

  • Innehar en teknisk akademisk examen eller motsvarande relevant utbildning. Vi ser det som meriterande om du har läst elektroteknik eller liknande.
  • Några års arbetslivserfarenhet från liknande tjänst
  • Goda kunskaper i engelska och svenska

Din ansökan
Sista ansökningsdatum är den 31 oktober 2021, men tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då vi tillämpar löpande urval. Detta är en direktanställning hos amokabel som i denna rekrytering valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna Fransson på telefonnummer 070 149 70 60.