Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Transportchef sökes till Stena Stål

Är du intresserad av organisering och tycker det är kul att bygga flöden som fungerar? Passar du att vara spindeln i nätet? Just nu söker vi på OnePartnerGroup en Transportchef till vår kund Stena Stål.

Stena Stål
Stena Stål är en rikstäckande stålleverantör med lager, produktion och försäljning på 15 platser i Sverige och en i norska Moss. Bolaget erbjuder ett brett sortiment av balk, armering, rör, plåt, stångstål, rostfritt, aluminium, verktygsstål och legerat konstruktionsstål. Bolaget erbjuder också slittning och klippning av tunn- och bandplåt från rulle. Stena Stål ingår i Stena Metallkoncernen.
www.stenastal.se

Vem är du?
Dina tidigare erfarenheter behöver inte präglats av tunga industrier utan kan vara från andra branscher. Stena Stål ser hållbarhet och grönt tänk som en nyckel till framgångsrikedom, så du bör även kunna tänka i de gröna banorna och verka för att hålla transporterna hållbara.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga uppgifter kommer att präglas av att leda och utveckla den operativa transportverksamheten i bolaget. I rollen ingår även personalansvar för 4 transportplanerare i V-ås. Du kommer även att leda, samordna och säkerställa att leveranserna till kund sker med hög leveransprecision och i enlighet med våra rutiner och uppgjorda avtal. Du ska arbeta med att optimera, effektivisera och skapa hållbara transportlösningar. Du kommer att driva ett systematiskt arbete med analys, uppföljning och förbättring (statistik, resultat, kunder, transportörer)

Den tilltänkta personen kommer att för bolaget inneha trafiktillståndet och vara bolagets kontaktperson mot myndigheter i transportfrågor. Du kommer även att medverka vid utveckling och implementering av nya transporttjänster och affärsstrategier, Leda eller delta som sakkunnig i transportupphandlingar.
Du kommer vidare även få hålla i förhandling med kunder och beställare med målsättningen att hitta nya transportvägar för både inkommande och utgående Implementering av transportlösningar. En del av arbetet innebär även att vidareutveckla interna relationer och verka för ökat samarbete och förståelse avseende transportfrågor.

Du kommer att bygga vidare på samarbete, rutiner och relationer med kunder och transportörer. Aktivt arbeta systematiskt för att förbättra arbetsmiljö-, kvalitets och säkerhetsarbete och arbeta enligt de mål som är överenskomna med närmsta chef.  Utöver detta medverkar du till en bra arbetsmiljö, god hälsa och ett gott arbetsklimat, samt verkar som Processledare för delprocessen ”leverans till kund”.

Att som medarbetare agera utifrån Stena Metall AB:s principer, trossatser och grundvärden samt i enlighet med koncernens uppförandekod och kärnvärden är av stor vikt.

Utbildning

  • Befattningen kräver upp till 3 års högskoleutbildning gärna inom logistik, distribution, tillverkning utanför stålbranschen eller annan utbildning på eftergymnasialnivå.
  • B- körkort.
  • Kunskap om transportledning och transportledningssystem
  • Kunskap om transekonomi och affärsekonomi
  • Grundläggande kunskaper i Officepaketet

Erfarenhet

  • Befattningen kräver flera års relevant yrkeserfarenhet
  • Erfarenhet från en ledande roll
  • God förhandlingsteknik samt avtals- och transporträtt
  • Kompetens kring tunga fordon.
  • Meriterande: -Budget- och resultatansvar.

Övrigt
Placeringsort Västerås. En del resor inom Sverige förekommer i tjänsten och därav tilldelas du förmånsbil. Någon resa kan ta dig till Oslo.
För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Affärsområdeschef Kristian Azouri. [email protected] observera dock att vi vill ha din ansökan via hemsidan.

Fler jobb inom Industri/Produktion

Truckmekaniker till Still

Truckmekaniker till Still

Västra Götalands län, Göteborg | Industri/Produktion

Ny
Jobbet är nyligen upplagt.
Teknisk säljare/Produktansvarig till Timars

Teknisk säljare/Produktansvarig till Timars

Hallands län, Falkenberg | Industri/Produktion

Ny
Jobbet är nyligen upplagt.
Scanlube söker maskinoperatör!

Scanlube söker maskinoperatör!

Västra Götalands län, Göteborg | Industri/Produktion

Svetsare till vår uthyrningsverksamhet

Svetsare till vår uthyrningsverksamhet

Gävleborgs län, Bollnäs | Industri/Produktion