Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Solsystem Sverige AB

Solcellsprojektör till Solsystem

Solsystem är en helhetsleverantör som monterar och installerar solcellsanläggningar. Vi finns i dag i stora delar av södra Sverige och hjälper både privatpersoner och företag att investera i solenergi. Oavsett om det handlar om villor, gårdar eller större projekt jobbar vi efter samma modell:
att erbjuda kundanpassade lösningar där vi tar ansvar för allt från uppstart till målgång. 

Har du en utbildningsbakgrund som Solcellsprojektör och vill fortsätta utvecklas i rollen? Är du serviceinriktad i ditt sätt och drivs av att hitta den bästa lösningen för kunden? Har du dessutom ett intresse av ny teknik med fokus på solceller och energioptimering? Då tycker vi absolut att du ska söka tjänsten! 

Dina arbetsuppgifter:
I rollen som Solcellsprojektör ansvarar du över att finna optimala lösningar för kunder i individuella projekteringsupplägg. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att kontrollera, eventuellt utveckla och därefter fastställa inkommande projekts utförande genom skapande av projekterings- och monteringsunderlag till montörer och elektriker. Arbetet utgörs av att räkna på, designa/rita upp samt lösa tekniska problem för den för kunden bästa och mest lönsamma solcellsanläggningen utifrån aktuella lagar och regelverk. Variabler som du utgår ifrån är fastighetens eller markens förutsättningar, exempelvis: mått, säkringsstorlek, skuggningsfaktorer och taktyp. Om frågor eller funderingar uppstår under projekteringens gång kommunicerar du främst med ansvarig säljare och kan ibland även komma att behöva kontakta leverantörer eller andra underentreprenörer för att undersöka alternativa lösningar. När layouten bedöms korrekt godkänns ordern och den går vidare till skarp planering. Om projekteringsrelaterade frågor uppstår under pågående montage anses du vara en given kontaktperson för ansvarig säljare likväl som för montörer.

I rollen ges du även möjlighet till att utveckla befintliga rutiner, strukturer och arbetssätt. Arbetet innebär både en dialog med säljaren, kunder, montörer och elektriker. Du kommer att arbeta i team om en eller två ytterligare Solcellsprojektörer och du rapporterar till avdelningschefen. 

Din profil: 
För att trivas i rollen är det av vikt att du som person är flexibel, lösningsorienterad och innehar en kommunikativ förmåga att kritiskt granska uppgifter och på ett analytiskt vis dra slutsatser på hur de kan/skall tolkas. Du har gedigen samarbets- och problemlösningsförmåga med stor drivkraft och ett systematiskt arbetssätt. Du är pådrivande i projekt och mån om att leverera kvalitet inom uppsatta tidsramar. 

Som projektör behöver du vara principfast eftersom förbiseende av aktuella lagar och regler kan bidra till en felaktig leverans av solcellsanläggning. Det är dock viktigt att du är ödmjuk, kreativ och inte är för ”fyrkantig” utan att du ändå har förmågan att tänka utanför boxen eftersom det oftast finns fler än en lösning på ett problem. Du är serviceinriktad i ditt sätt och har lätt att skapa och bibehålla goda relationer. Där till är du pedagogisk och har förmågan att anpassa kommunikationen beroende på målgrupp. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Erfarenhetsmässigt behöver du inte ha någon tidigare arbetslivserfarenhet av att ha arbetat som Solcellsprojektör men har du däremot erfarenhet från byggbranschen så ses det som meriterande. Vidare ser vi att du har en utbildning som solcellsprojektör eller annan utbildning som bedöms likvärdig.
Till sist är du intresserad av ny teknik med fokus på solceller och energioptimering och vill gärna hålla dig uppdaterad inom utvecklingen.  

Krav för att vara aktuell i tjänsten:

  • Utbildning som solcellsprojektör
  • Kommunicerar obehindrat och korrekt på svenska, måste även vara duktig i skrift eftersom rollen innebär mycket mailkorrespondens med kunder och andra aktörer
  • Goda kunskaper i engelska, både tal och skrift
  • God dator- och systemvana

Övrigt:
Start: Så snart som möjligt 
Omfattning: 100 %
Arbetstider: 07-16 
Plats: Värnamo 

Vi erbjuder dig en rolig tjänst i en föränderlig miljö med högt i tak där du för möjlighet att påverka hela organisationens utveckling. Solcellsbranschen, och således Solsystem, utvecklas mycket och vi söker dig som lockas av utveckling och omställning. 

Är du intresserad av att veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Solsystem med OnePartnerGroup. Vi behandlar ansökningarna löpande. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Search/Kandidatansvarig Stina Runesson på [email protected] alt 0371-394101.

Fler jobb inom Administration/kundservice/HR

Administratör med polska språkkunskaper till OLKA Sportresor!

Administratör med polska språkkunskaper till OLKA Sportresor!

OLKA Sportresor AB | Västra Götalands län, Göteborg | Administration/kundservice/HR

Customer Support

Customer Support

OnePartnerGroup Väst AB | Västra Götalands län, Göteborg | Administration/kundservice/HR

Administratör till PwC

Administratör till PwC

PwC Sverige AB | Stockholms län, Stockholm | Administration/kundservice/HR

Scandinavian Outdoor Group söker en Koordinator till Åre

Scandinavian Outdoor Group söker en Koordinator till Åre

Scandinavian Outdoor Group | Jämtlands län, Åre | Administration/kundservice/HR