Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Kundreskontraansvarig till Renta i Varberg

Renta är i en expansionsfas och behöver förstärka inom kundreskontra, dem söker därför nu en kundreskontraansvarig. Vill du vara med på Rentas resa mot storhet? Är du trygg i att ta egna beslut och att själv driva ditt arbete framåt? Då kan detta vara nästa utmaning för just dig!

Renta AB
Vi tror att frihet skapar engagemang. Ett engagemang som förenar. Och som definierar. Därför är den individuella friheten central och omtanken lokal. Det lilla bolagets charm och det storas muskler: det är Renta det. Med 40 år av maskinuthyrarerfarenhet har vi nu börjat förena oss nationellt. Vi samlas helt enkelt under samma flagg, som tror på samma sak. Som bryr sig. Om den lokala byggaren och närområdet hela vägen ut till riksbyggaren och Sverige. Om varandra och om dig. Vill du med?

Om tjänsten
På Renta kommer du att vara en central medarbetare på ekonomiavdelningen med 8 medarbetare.
Du kommer tillsammans med andra medarbetare vara en länk mellan Rentas kunder, kollegor på regionerna och Rentas inkassopartner. Du har nära dialog med andra supportfunktioner och controllers. Vidare har du ansvar för kredit och inbetalningsprocessen med fokus på proaktivt arbete som kan förbättra cash-flow.

 Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:

  • Arbete med osäkra kundfordringar, både rapportering och uppföljning, i syfte att säkra inbetalningar och förebygga risker
  • Att på ett professionellt och effektivt sätt hantera kunder med betalningssvårigheter
  • Åldersanalys av kundfordringar
  • Ansvara för att kredithanteringsrutinen efterföljs och ev. anpassas efter behov till förändringar i vår omvärld
  • Inläsning och rättning av kundinbetalningar
  • Övriga arbetsuppgifter på en ekonomiavdelning kan förekomma och du kommer att vara backup till kollegor med andra uppgifter

Kvalifikationer
Vi söker Dig som genom ett par års arbetslivserfarenhet har fått god kunskap inom kundreskontra samt har ett genuint intresse för kredithantering, eller Dig som är utexaminerad inom ekonomi från gymnasium eller yrkeshögskola.

  • Du har vana av att arbeta i affärssystem och goda kunskaper i Excel
  • Ett krav är att du talar och skriver obehindrat på såväl svenska som engelska då Renta även har kunder utanför Sverige.
  • Då största delen av vårt arbete sker elektroniskt är du van att hantera filer både från banken och i form av EDI-fakturor till våra kunder

Vi ser det som positivt om du har tidigare erfarenhet av att hantera ett högt fakturaflöde. Vidare ser vi gärna att du tidigare har arbetat med kravhantering, kredithantering och även obeståndsrätt.

Om dig
För att trivas i denna roll ser vi att du har ett högt driv och att du jobbar proaktivt. Du är en prestigelös problemlösare som öppnar upp för samarbete med andra, du är alltså inte rädd för att hugga i där det behövs. Renta expanderar och därför är det viktig att du trivs i ett växande bolag i en föränderlig miljö. Du har lätt för att ta egna initiativ och jobbar noggrant och med struktur.

Vi lägger stor tyngd på dina personliga egenskaper och vi tror därför att du är trygg, professionell och hjälpsam i din kommunikation. Du är en positiv glädjespridare och du ser det som en självklarhet att sprida härlig energi omkring dig.

I denna rekrytering samarbetar Renta med OnePartnerGroup. Vi intervjuar kandidater löpande. Tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vid frågor gällande tjänsten vänligen kontakta Tania Benitez, [email protected]
Vi tar inte emot ansökningar via mail.

Välkommen med din ansökan!

Om OnePartnerGroup
OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har över 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav.

För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder.

www.onepartnergroup.se