Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Teknisk säljare till Amokabel

Teknisk säljare med kundansvar
Amokabel går för högtryck och behöver nu förstärka sin försäljningsavdelning med dig som har ett intresse och förståelse för tekniska lösningar samtidigt som du trivs i kontakten med kund.
Placeringsort är Alstermo men vi är positivt inställda till att hitta flexibla lösningar som passar oss båda.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och bidra till fortsatt hög service och support till våra kunder. Tjänsten innebär både förvaltning och utveckling av befintliga kunder kombinerat med nykundsbearbetning, vilket innebär identifiering, uppföljning och utveckling av dessa. En stor del av din tid kommer gå till att skapa offerter utifrån kunds specifikation eller ritning. Du får också ett ansvar att planera olika kundaktiviteter, så som kundbesök både på plats i Alstermo och hos kund. Du blir också en naturlig lagspelare tillsammans med dina medarbetare vid de mässor där vi deltar.
Vidare kommer du i din roll att ge våra kunder teknisk support och guidning samt presentera lösningar för dem. Du kommer också vara behjälplig internt och stötta dina kollegor på säljavdelningen när tekniska frågor uppstår.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Driva och utveckla affärer och relationer hos befintliga kunder
  • Nykundbearbetning
  • Guida och presentera lösningar till kund
  • Skapa offert utifrån specifikation eller ritning
  • Teknisk support  

Din profil
För att bli framgångsrik i rollen som Teknisk säljare med kundansvar motiveras du av att skapa affärer, är nyfiken och vill förstå och analysera kunders behov. Som person är du lösningsorienterad, van vid att bygga relationer, lyhörd och anpassar ditt sätt att bemöta olika typer av människor. Du är prestigelös och trivs med att ge teknisk support till både kunder och medarbetare i diverse tekniska frågor som dyker upp på daglig basis. Du har en vilja att hela tiden lära dig mer och utvecklas i rollen. 
Du fungerar bra i en roll där du får stort utrymme att driva ditt eget arbete, komma med egna idéer och sätta upp höga mål som du arbetar för att uppnå. Då rollen innebär att du arbetar i nära samarbete med dina kollegor ser vi att du trivs att arbeta i team men även individuellt.

För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du:

  • Har ett intresse för teknik och god förståelse för tekniska lösningar. Meriterande om du tidigare jobbat inom elektronik.
  • Har erfarenhet av att jobba med försäljning inom B2B
  • Har en analytisk sida med förmåga att fatta beslut
  • Kommunicerar väl i svenska och i engelska, både i tal och skrift

Rollen innebär en stor frihet och du kommer att ges stora möjligheter att växa och utvecklas inom bolaget. Dessutom kommer du till ett härligt, sammansvetsat gäng där man stöttar och hjälper varandra.

Din ansökan
Sista ansökningsdatum är den 31 oktober men tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Detta är en direktanställning hos Amokabel som i denna rekrytering valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Carolina Sköld på telefonnummer 0470-34 98 75.  
 

Amokabel är en familjeägd industrikoncern med fokus på tillverkning av special, installation – och kraftkabel. Bolaget som grundades 1992 har sin huvudsakliga verksamhet i Alstermo, Uppvidinge. Idag har bolaget tillverkning och försäljningskontor i ett flertal länder, sysselsätter 225 personer och omsätter över en miljard kronor. Koncernen har i flera år investerat stort i grön energi och äger idag flera vatten, vind- och solenergianläggningar.