Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Amo Kraftkabel

Affärs- & marknadsinriktad Produktchef

Amokabel is a Scandinavian privately owned cable group that manufactures a wide spectrum of wires, cables and overhead conductors. With headquarters in Sweden and a yearly revenue of more than SEK 1,5 billion, we are setting new standards when it comes to innovation, customer services and short lead times. We focus on high quality and innovative design of new products with minimal environmental impact.
www.amokabel.com

Amokabel-koncernen likväl som efterfrågan för kraftkabel växer kraftigt i takt med den ökande elektrifieringen av vårt samhälle.

För att möta det stora behovet av kabel på elnätssidan genomför vi nu stora investeringar i produktionen och söker en affärs- & marknadsinriktad Produktchef – Elnät.

Vill du bidra till den gröna omställningen? Attraheras du av det lilla företagets korta beslutsvägar samtidigt som du drar nytta av det stora företagets resurser och möjligheter till personlig utveckling? Vill du bli del av ett företag som jobbar med kunder från hela världen? Då kan detta vara tjänsten för dig.

Om rollen
Du blir navet mellan kollegor inom försäljning, marknad och teknik med ansvar för att vårda och utveckla vårt produktsortiment för elnät in i framtiden. Portföljen innehåller luftledning och kabel för olika spänningsnivåer och applikationer. Kundbasen finns internationellt över hela världen med största omsättningen i Skandinavien.

Huvudsakliga arbetsuppgifter;

Innovation och produktutveckling:

 • Omvärldsbevakning och framtagande av marknadsplan för ditt produktområde.
 • Besöka kunder och installationer för att förstå kunders krav och behov.
 • Utvärdering och analys av konkurrerande produkter.
 • Projektledare vid produktutveckling, från konstruktion till lansering.

Portfolio management:

 • Koordinering av interna och externa tester.
 • Möta marknadens ökande krav på miljödokumentation, tex. LCA/EPD.
 • Ansvara för produkternas tekniska dokumentation, tex datablad. 
 • Bistå produktion och försäljning vid ev. kvalitetsärenden, från avvikelsehantering till implementerad process- eller produktjustering.
 • Kvalitetssäkring av leverantörer och testning av nya insatsmaterial i syfte att höja prestanda och minska kostnader.

Marknadsarbete:

 • Deltagande i framtagning av marknadsföringsmaterial för elnätsprodukter i samarbete koncernens marknadsavdelning.
 • Leda seminarier, webbinarier och utbildningar både internt och externt, fysiskt eller digitalt via vår sändningsstudio.
 • Bistå säljorganisationen vid mässor och kundbesök.

För att lyckas i rollen tror vi att du i sann ”Amokabel-anda” är prestigelös och beredd att ta i både stora och små frågor. Vi är en slimmad organisation med stort eget ansvar hos medarbetaren. Där du ser ytterligare potential eller inte ensam kan uppnå dina mål presenterar du behov av interna resurser eller tillfälliga konsulter för företagsledningen. Att jobba på Amokabel innebär stor insyn och påverkansmöjlighet i företagets samtliga delar vilket bidrar till din personliga kompetensutveckling. Du växlar mellan att jobba självständigt och i team. Du är strukturerad och har förmågan att skapa ordning och överblick över din produktportfölj, du ser och driver helheten framåt och har förmågan att prioritera.

För att vara aktuell för rollen har du en teknisk eller ekonomisk utbildning på lägst högskolenivå, eller motsvarande arbetslivserfarenhet av liknande roller. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning och produktlanseringar. Då vi till stor del verkar på den internationella marknaden ser vi gärna att du har goda kunskaper engelska, samt svenska, både i tal och skrift. 
Huvudkontoret finns i Alstermo. Amokabel tillgodoser våra medarbetares enskilda behov och tillämpar flexibilitet, bland annat genom hemmakontor samt lokalkontor i centrala Kalmar. Resor i tjänsten förekommer.

Din ansökan
På grund av semestertider kommer intervjuer att inledas under vecka 33. Vi arbetar med löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan. Detta är en direktanställning hos Amokabel som i denna rekrytering valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Carolina Sköld på telefonnummer 0470-34 98 75. 

 

Fler jobb inom Chef/Ledning

Tillverkningschef till Hexatronic

Tillverkningschef till Hexatronic

Hexatronic Cables & Interconnect Systems AB | Gävleborgs län, Hudiksvall | Chef/Ledning

Underhållschef till Gislaved Gummi

Underhållschef till Gislaved Gummi

Gislaved Gummi AB | Jönköpings län, Gislaved | Chef/Ledning

Inköpschef till WTB Control

Inköpschef till WTB Control

WTB Control AB - Skövde | Västra Götalands län, Skövde | Chef/Ledning

Produktionschef

Produktionschef

SMURFIT KAPPA SVERIGE AB | Kalmar län, Nybro | Chef/Ledning