Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Umia Sweden AB Umeå

Inköpschef till Umia Sweden AB

Är du en strategisk inköpare/inköpschef som vill vara med och på riktigt påverka den organisation du arbetar i? Nu har du möjligheten att få komma till oss på Umia Sweden AB, moderbolaget i Umia-koncernen och bli ytterst ansvarig för våra inköpsrutiner och processer. Till rätt person ger vi stora befogenheter, stort ansvar och stort inflytande.

Är du mogen att byta jobb och det låter rätt för dig så vill vi att du läser vidare! 

Om tjänsten
I denna tjänst ingår du i ledningsgruppen för Umia Sweden AB med ansvar för koncernens inköpsprocesser hela vägen från affärsplan till implementering och analys av organisationens inköpsbeteenden. Du förväntas även tillsammans med dina medarbetare på inköpsavdelningen på ett självständigt sätt kunna driva och genomföra viktiga förändringar som är affärsmässigt förankrade i organisationen och ledningen.

Umia drivs utifrån Umia-modellen genom ett antal dotterbolag runt om i Sverige. På ett tydligt och närvarande sätt behöver du vara ett internt stöd för våra dotterbolags ledningsgrupper i frågor gällande inköp, upphandlingar, projektkalkyler och till viss del även frågor som rör entreprenadjuridik m m. Umia finns representerat i hela Sverige och du förväntas att relativt regelbundet och vid speciella behov kunna resa och besöka dotterbolagen för att stötta och leda dem i de lokala inköps- och upphandlingsprocesserna.

Som anställd på Umia Sweden, som är koncernens moderbolag, får du chansen att vara med i ett drivet team på 14 personer som har sitt främsta fokus på utveckling och förbättring. Vi jobbar nära varandra och gärna projektindelat för att driva frågor snabbt och effektivt. Vi har i dagsläget funktioner inom ekonomi, HR, inköp, IT och expansion.

I tjänsten ingår arbetsuppgifter som:

  • Utvärdering, förhandling och utveckling av centrala samarbetsavtal
  • Ansvar för funktionaliteten i våra inköpssystem och kopplingen till bolagets övriga affärssystem
  • Kommunikationsansvarig gällande information till dotterbolagen kring rutiner och nya avtal
  • Ge stöd till medarbetare kring leverantörsdispyter, kravställningar, vitesförelägganden och andra problematiska förhållanden som kan uppstå kring avtal och inköp
  • Att vara koncernens representant vid avtalsförhandlingar
  • Juridiskt stöd och bollplank på både koncernnivå och dotterbolagsnivå gällande entreprenadjuridik, leveransbestämmelser och garantivillkor

Installationsbranschen står nu inför ett teknikskifte där det finns möjlighet att tillsammans med våra leverantörer, leda utvecklingen inom hållbarhet och energieffektivitet. Som inköpschef på Umia får du möjlighet att delta i detta arbete och bidra till en mer hållbar framtid. Läs vidare och se om det är dig vi söker?

Vem söker vi?
Vi söker dig som har goda kunskaper och stor erfarenhet av projektupphandling samt avtalsansvar, helst från bygg/entreprenad- och installationsbranschen. Tjänsten kräver även goda kunskaper och dokumenterad erfarenhet inom projekt- och företagsekonomi samt entreprenadjuridik.

Din personlighet är förstås också av stor vikt för oss då du ska vara trygg i att bära "Umiakulturen" både internt och externt i alla möten och i alla former av kommunikation.

Du behöver vara kommunikativ och smidig i det personliga mötet både internt och med kunder och leverantörer. Du har lätt för att prioritera ditt och andras dagliga arbete på ett tydligt och strukturerat sätt till nytta för både dig själv och ditt team.

Språk
Svenska, flytande i text och tal
Engelska, goda kunskaper i text och tal

Utbildning
Eftergymnasial utbildning på minst 3 år inom teknik, bygg eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

IT/System
Mycket goda kunskaper inom Office 365
Excel och Teams

Önskemål om systemkunskaper även inom:
Symbrio
Bidcon

Läs mer om Umia och Umiamodellen på www.umia.se

Låter det intressant?
I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup. Har du frågor kring tjänsten eller processen så ber vi dig ta kontakt med Niclas Ericsson, rekryteringskonsult, via mail: [email protected].

Välkommen med din ansökan!

Umia är en installationskoncern som idag innefattar ca 800 anställda och 9 dotterbolag utspridda från Luleå i norr till Ystad i söder och verkar inom områdena rörteknik, fläktteknik, elteknik, energiteknik, reglerteknik, sprinklerteknik, säkerhetsteknik samt
teknikkonsulter.

Vi levererar en helhetslösning till kund med resurs- och energieffektiva lösningar för framtiden. På Umia är vi-känsla en avgörande framgångsfaktor där vi över teknikgränserna samarbetar med varandra och bryter branschens annars indelade synsätt – vi kallar det för Umiamodellen.

Fler jobb inom Chef/Ledning

Produktionsledare till industriföretag

Produktionsledare till industriföretag

OnePartnerGroup Kalmar AB | Kalmar län, Kalmar | Chef/Ledning

Vi söker Team Leader för kunds räkning

Vi söker Team Leader för kunds räkning

OnePartnerGroup Jämtland AB | Jämtlands län, Östersund | Chef/Ledning

Fabrikschef till Lingbo Kulturfönster

Fabrikschef till Lingbo Kulturfönster

Lingbo Kulturfönster AB | Gävleborgs län, Ockelbo | Chef/Ledning

Saab söker sektionschef

Saab söker sektionschef

SAAB AB - Luleå | Norrbottens län, Luleå | Chef/Ledning