Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Härjeåns

Härjeåns söker Affärsområdeschef Energi

Vi söker nu en Affärsområdeschef som ska leda utvecklingen av vår verksamhet inom Härjeåns Energi.   

Bakgrund:
Som Affärsområdeschef inom Härjeåns Energi ansvarar du för vårt kraftvärmeverk, vår pelletsproduktion, materialanskaffning och marknadsbearbetning. Med rollen följer ansvar för att planera, leda och utveckla verksamheten utifrån satt strategi och målsättningar. Du ansvarar för att effektivisera och genomföra förbättrings-/förändringsåtgärder i syfte att skapa en hållbar produktionsorganisation. Du har en utvecklad fallenhet för att göra affärer, det gäller både inköp och i försäljningsverksamheten.
Som affärsområdeschef har du det övergripande resultat- och personalansvaret för ca 35 medarbetare, varav 3 direktrapporterande chefer och en 1 kvalitets-/miljöansvarig. Du rapporterar direkt till Härjeåns VD och ingår i koncernens ledningsgrupp med frågor som berör hela koncernens utveckling. Du är också föredragande och representerar affärsområdet vid styrelsemöten. Placeringsort för tjänsten är Sveg.

Din profil:
Utifrån visionen om att ge våra kunder en enklare vardag och en hållbar framtid är du en viktig kraft i att påverka och leda verksamheten i linje med våra hållbarhetsmål. Vi tror att du som söker tjänsten har en relevant utbildningsbakgrund på högskole-/universitetsnivå, eller motsvarande förvärvade kunskaper. Du har minst några års erfarenhet av industriell produktion i en ledarroll, gärna från processindustrin eller liknande. För att lyckas i rollen behöver du ha en god affärsförståelse, förstå vad som skapar värde och du har både förmågan och flera års erfarenhet av att utveckla/öka försäljning. Du har en god kommunikativ förmåga och kan bygga relationer, har en positiv grundsyn och agerar prestigelöst i alla lägen. Du vet vad det innebär att ha ett resultatansvar och är bekväm med ekonomiuppföljning och nyckeltal.

Personliga styrkor:

  • du är en relationsbyggare
  • du har förmågan att inge förtroende både för kunder och medarbetare
  • du står för ett gott affärsmannaskap
  • du är kunnig inom kommunikation och förhandling
  • du jobbar med målstyrning, delegerar och följer upp
  • du har ett strukturerat arbetssätt

Vad erbjuder Härjeåns?
Tänk dig att efter jobbet åka skidor på det fjäll som på våren fyller vattendragen och möjliggör för närproducerad energi. Att på helgen vandra i skog och mark, genom vilken distributionslösningar löper och möjliggör ett tryggt och hållbart samhälle. Att på arbetet möta människor, lyssna in behov och genom ny teknik erbjuda kommunikationslösningar som säkrar en fortsatt levande landsbygd.

Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare och satsar mycket på både kompetensutveckling och en säker arbetsmiljö. Fokus på hälsa, välmående och säkerhet utgör en solid bas för vår dagliga verksamhet. Vi letar nu efter dig som vill ha en utvecklande och ansvarsfull roll och som värderar att bo och leva nära naturen med friluftslivet runt hörnet. 
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på: https://www.harjeans.se/om-oss/jobba-hos-oss/

Till din hjälp finns en koncernstruktur som ger dig stöd i Härjeåns gemensamma frågor som ekonomi, HR, IT, säkerhet.

Placeringsort: Sveg
Omfattning/anställningsform: Tillsvidareanställning / Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrig information:
I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup.
Urvalsarbetet sker löpande varför vi rekommenderar att du gör din ansökan så snart som möjligt. 
Sista dag för ansökan är 3 juli.
Du gör din ansökan via OnePartnerGroups hemsida: www.onepartnergroup.se

Inom Härjeånskoncernen erbjuder vi ett brett urval av produkter och tjänster inom energi, värme och kommunikation. Alltid med kundens behov i fokus, men aldrig på bekostnad av vårt engagemang för miljö eller människa. Vi producerar förnybar energi i våra elva vattenkraftverk, säljer hållbara energilösningar, tillverkar pellets och bygger ut fiber- och elnätet. Tillsammans med närsamhället driver vi omställningen till ett hållbart energisystem med visionen om att ge våra kunder en enklare vardag och en hållbar framtid.

Fler jobb inom Industri/Produktion

Industriarbetare sökes i Unnaryd!

Industriarbetare sökes i Unnaryd!

OnePartnerGroup Halland AB | Hallands län, Hyltebruk | Industri/Produktion

Ny
Jobbet är nyligen upplagt.
Servicetekniker till Duroc Machine Tool

Servicetekniker till Duroc Machine Tool

Duroc Machine Tool AB | Värmlands län, Karlstad | Industri/Produktion

Servicetekniker till Duroc Machine Tool

Servicetekniker till Duroc Machine Tool

Duroc Machine Tool AB | Stockholms län, Södertälje | Industri/Produktion

Servicetekniker till Duroc Machine Tool

Servicetekniker till Duroc Machine Tool

Duroc Machine Tool AB | Västmanlands län, Västerås | Industri/Produktion