Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Statkraft Sverige AB - Stockholm

Senior Renewables Developer till Statkraft

Är du proaktiv, kreativ och lösningsorienterad? Då kan det här vara rollen för dig.
Statkraft är Europas största leverantör av förnybar energi och Sveriges fjärde största elproducent. Här erbjuds en verksamhet som kännetecknas av god arbetsmiljö, kompetens, ansvar och nyskapande.

Om rollen
Vi söker nu en erfaren kollega till vårt utvecklingsteam i Sverige. I rollen som Senior Renewables Developer kommer du att ansvara för utveckling av flera projekt till vår växande svenska projektportfölj inom vind och sol.

Affärsområdet Nordics ansvarar för utvecklings- och projektägande av våra vind-, sol-, vatten- och batteritillgångar i Norden. Enheten Wind & Solar Sweden har i uppdrag att utöka portföljen av nya utvecklingsprojekt i Sverige där du kommer att ta en aktiv del i att skapa, utveckla och leda projekt från idé till kommersiell verksamhet. Som senior utvecklare kommer dina huvudsakliga ansvarsområden att vara:
 

  • Att ansvara för utvecklingen av projekt i vår växande svenska portfölj, från idé till förberedelse för byggnation
  • Identifiera och säkra nya utvecklingsplatser för projektutveckling
  • Utveckla affärsmöjligheter tillsammans med vårt kommersiella team
  • Bidra och ta en aktiv roll i större uppköp och transaktioner
  • Allmänt bidra till utvecklingen av landbaserad vind- och solkompetens i Statkraft, samt ett gott hälsa, miljö, och säkerhetsarbete ur ett livscykelperspektiv

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en kandidatexamen eller motsvarande inom teknik eller naturvetenskap. Vi vill att du har minst 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet av att leda förnybara utvecklingsprojekt i Sverige.
För att lyckas i rollen behöver du ha god förståelse för vindkraft och dess utveckling. Har du erfarenhet av solenergi och en stark teknisk förståelse är det meriterande. Har du även erfarenhet av att hantera projektbudgetar och arbeta mot tidsplaner så kan du vara den rätta för oss.

Som person tror vi att du är proaktiv, kreativ och lösningsorienterad. Du har en tydlig kommunikation, är relationsbyggande och gillar att hålla i taktpinnen.
Du har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Om Statkraft  
Statkraft är ett ledande företag inom vattenkraft internationellt, Europas största leverantör av förnybar energi och Sveriges fjärde största elproducent. Koncernen producerar vattenkraft, vindkraft, solkraft, gaskraft och levererar fjärrvärme. Statkraft är ett globalt företag inom energihandel. Statkraft har 5000 anställda i 20 länder.

Statkraft erbjuder

  • Professionell och personlig utveckling inom en koncern i internationell tillväxt
  • En verksamhet som kännetecknas av god arbetsmiljö, kompetens, ansvar och nyskapande
  • En arbetsmiljö som önskar mångfald med hänsyn till kön, ålder och kulturell bakgrund
  • Konkurrenskraftiga villkor

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar Statkraft med OnePartnerGroup Stockholm.
Tjänsten är på heltid med start enligt överenskommelse och du kommer att ha din arbetsplats på Statkrafts kontor i Stockholm, Laholm, Sollefteå eller Östersund. Arbetstiderna är i huvudsak 08:00-17:00 och Statkraft erbjuder en flexibel arbetsplats där distansarbete är en självklarhet vid behov.
Har du frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Christina Stenbeck på [email protected] eller Josefine Blomkvist på [email protected]

Vänta inte med att skicka in din ansökan då vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningarna via mail.
Om du går vidare i processen kommer du att få genomföra två arbetspsykologiska tester för att vi ska kunna göra den bästa matchningen av kandidater.
On du blir vår slutkandidat så kommer vi att göra en säkerhetsprövning på dig.

Varmt välkommen med din ansökan!
 

Fler jobb inom Ingenjörsyrken

Maskinkonstruktör sökes till Rubertsson i Mariestad

Maskinkonstruktör sökes till Rubertsson i Mariestad

AGNE RUBERTSSON AKTIEBOLAG | Västra Götalands län, Mariestad | Ingenjörsyrken

Systemutvecklare till Sveriges bästa industri

Systemutvecklare till Sveriges bästa industri

OilQuick AB | Gävleborgs län, Hudiksvall | Ingenjörsyrken

El- och telekonstruktör till Edqvist Konsultbyrå AB

El- och telekonstruktör till Edqvist Konsultbyrå AB

Edqvist Konsultbyrå AB | Västra Götalands län, Göteborg | Ingenjörsyrken

Statkraft söker dammtekniskt sakkunnig

Statkraft söker dammtekniskt sakkunnig

Statkraft Sverige AB | Hallands län, Laholm | Ingenjörsyrken

sista chansen
Sista ansökningsdag för jobbet är 10 juni. Skynda dig att söka!