Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Euromaint Rail AB (Stockholm)

Fordonsingenjör sökes till Euromaint

Euromaint söker nu efter sin nästa Fordonsingenjör till sin depå i Solna!
Ta chansen att bli en del av ett välkomnande företag där du får möjlighet att bidra till ytterligare framgångar.

                     
Om Euromaint
Euromaint erbjuder kvalificerade servicetjänster baserat på ett komplett utbud av verktygstjänster, effektiv logistik samt materialhantering och digitala lösningar. Vi säkerställer att våra kunders fordon är tillgängliga och välfungerande för sina trafikuppdrag genom specialanpassade underhållslösningar. Vår kompetens omfattar alla typer av spårburna fordon för person- och godstrafik samt infrastrukturarbeten. Vi har ett nät av verkstäder från Luleå i norr till Malmö i söder och även i Norge. Hos oss arbetar många av Sveriges främsta specialister inom underhåll av järnvägsfordon. Euromaint har en omsättning på ca 1 481 MSEK och cirka 980 medarbetare (2020). Euromaint ägs av den börsnoterade spanska tågtillverkaren CAF sedan juli 2019.

Om rollen
I rollen som fordonsingenjör är det du som ansvarar för framtagning och implementering av kontrollistor och instruktioner som affären kräver. Du arbetar proaktivt med att förbättra underhålls- och tekniklösningar samt genomför teknisk granskning av förändrat materielbehov och godkänner detta.

Du blir Euromaints tekniska specialist inom personvagnar men det kan också innebära hantering av övriga fordon inom Euromaint. I rollen ingår kundkontakt och du är den rådgivande specialisten som bland annat kommer att vara med i utredningar samt vara med i förbättringsarbetet för att utveckla underhållet. Du deltar aktivt för att bidra till Euromaints affärsmässiga intressen och framgång.

Du agerar stöd till produktionspersonal vid komplicerade problem och även för kompetensutveckling, till exempel genom att ta fram djupare teknisk information.
Du samarbetar med produktion och tekniker för att främja god kvalitet och effektivitet.  
Du följer upp fordonens status under kontraktsperioden från definierade nyckeltal, både de som redovisas för kund enligt kontraktskrav samt internt utvecklade nyckeltal.

Vem är du?
Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör med 2–5 års erfarenhet av att ha arbetat med järnvägsfordon eller andra tunga fordon exempelvis flyg, fartyg, lastbilar. Du har systemvana, erfarenhet av att ha arbetat i någon typ av affärssystem och kan arbeta i Excel. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.
För att trivas i rollen som fordonsingenjör på Euromaint är egenskaper som kommunikativ och analytisk viktiga. Du tar initiativ, kommer med förslag på förbättringar och implementerar dessa och har vana av att arbeta i projekt. Goda kunskaper att kunna tolka och förstå teknisk dokumentation samt ritningar och kunskap att kunna skapa ritningsunderlag är en stor fördel för att kunna lyckas i rollen.

Du erbjuds
Euromaint är Sveriges största bolag på servicetjänster inom tågunderhåll. Med Euromaint ges du goda utvecklingsmöjligheter och intressanta arbetsuppgifter. Både i Sverige och internationellt med våra spanska huvudägare CAF. På Euromaint kommer du att omges av kompetenta och drivna kollegor som förgyller din arbetsdag. Du får stora möjligheter att själv prioritera, styra och planera dagen. Vi är ett välkomnande bolag med mycket kunskap innanför väggarna och som expanderar. Vi erbjuder innovativa lösningar i kombination med modern teknik. Euromaint har sitt kontor vid depån i Hagalund, Solna dit det är lätt att ta sig med bil och kommunalt med tåg. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Låter detta intressant?
I den här rekryteringen samarbetar Euromaint med OnePartnerGroup. Kontakta oss gärna om du har frågor om rollen eller hur processen ser ut framåt. Rådande semestertider kan göra att det kommer dröja något med återkoppling från oss men vi lovar att återkoppla till dig så snart vi kan.
 
Vi önskar dig en underbar sommar och vi ser fram emot att läsa din ansökan efter semestern!

Fler jobb inom Ingenjörsyrken

Automationsingenjör till Nordomatic

Automationsingenjör till Nordomatic

Nordomatic AB | Östergötlands län, Linköping | Ingenjörsyrken

Servicetekniker till TGW i Norrköping

Servicetekniker till TGW i Norrköping

Tgw Scandinavia AB | Östergötlands län, Norrköping | Ingenjörsyrken

Projektledare rörteknik till Umia Ystad

Projektledare rörteknik till Umia Ystad

Umia Ystad AB | Skåne län, Ystad | Ingenjörsyrken

ViaCon rekryterar Teknisk Säljare inom Bro & Kulvert

ViaCon rekryterar Teknisk Säljare inom Bro & Kulvert

Viacon AB - Stockholm | Stockholms län, Sollentuna | Ingenjörsyrken