Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Statkraft Sverige AB

Nätverk- och Kommunikationsingenjör till Statkraft

Är Du en driven och ansvarsfull person med bakgrund inom kommunikationsområdet och vill arbeta med nätverk- och kommunikationsteknik inom vattenkraft så kan detta vara jobbet för Dig!

Statkraft är ett ledande företag inom vattenkraft internationellt, Europas största leverantör av förnybar energi och Sveriges fjärde största elproducent. Koncernen producerar vattenkraft, vindkraft, solkraft, gaskraft och levererar fjärrvärme. Statkraft är ett globalt företag inom energihandel. Statkraft har 5300 anställda i 21 länder. Läs gärna mer om Statkraft på statkraft.se.

Din roll:

Dina arbetsuppgifter som nätverks- och kommunikationsingenjör kommer bland annat innebära att:

  • Rollen som kommunikationsingenjör är bred och varierande. Du kommer att ansvara för delar av Statkrafts processnätverk och processystem i Sverige. Arbetet bedrivs utifrån interna riktlinjer och externa krav som kommer från exempelvis statlig myndighet eller elnätsägare.
  • Du kommer även att vara en central kontaktperson mot anläggningsprojekt när automationssystem på anläggningarna ska modifieras eller nyanslutas till processnätverket.
  • Tjänsten kan innebära delaktighet i större projekt och investeringar där du kan komma att fungera som kravställare och teknisk expert vid upprättande av tekniska krav i upphandlingsskedet, och som tekniskt beställarombud under projektets genomförande.
  • Viss del av arbetsuppgifterna erfordrar arbete ute på anläggningarna. Då Statkraft har sina anläggningar utspridda över ett stort geografiskt område innebär detta en del resor inom Sverige. Merparten av arbetet sker dock på stationeringsorten.
  • Rollen innebär också att du deltar i eller driver projekt som berör IKT området.

Din profil:

Vi ser gärna att du har en ingenjörsutbildning eller motsvarande, med fördel inom elektro-, nätverks- eller kommunikationsteknik.

Erfarenhet av olika kommunikationsinfrastrukturer såsom radiolänkar, fiber, satellitlänkar och publika mobila nätverk samt av routing och datasäkerhet är meriterande.

Du är flexibel, självgående, noggrann och ansvarsfull. Vidare ser vi gärna att du är analytisk och har en god samarbetsförmåga.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Tjänsten innebär säkerhetsprövning.

Körkort med behörighet B är ett krav.

Statkraft erbjuder:

Professionell och personlig utveckling inom en koncern i internationell tillväxt.
En verksamhet som kännetecknas av god arbetsmiljö, kompetens, ansvar och nyskapande.
En arbetsmiljö som önskar mångfald med hänsyn till kön, ålder och kulturell bakgrund.
Konkurrenskraftiga villkor.

Placeringsort:

Sollefteå, Östersund, Örnsköldsvik, Sundsvall eller Laholm

Omfattning/Arbetstider/Lön:

Heltid/Dagtid
Månadslön

Tillträde:

Efter överenskommelse

Övrig information:

Urval sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. I denna rekrytering samarbetar Statkraft med OnePartnerGroup Örnsköldsvik. Säkerhetsprövning kommer att ske för den som blir aktuell till tjänsten. Personlighetstester kan förekomma i processen. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta Malin Vedman på OnePartnerGroup, [email protected], 0660-689 602.

Facklig representant, Akademikerföreningen: Kjell Stenklyft 076-768 20 42, Unionen: Roger Holmqvist 070-316 12 29.

Observera att vi inte behandlar ansökningar inkomna via mail.

Välkommen med din ansökan!

Om OnePartnerGroup

Vi på OnePartnerGroup jobbar med rekrytering och bemanning utifrån vår största drivkraft – att se dig lyckas och nå dina mål på både kort- och långsikt. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig, oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. Med en lokal förankring på ett 40-tal orter, från Malmö i söder till Kalix i norr, finns vi nära dig. Utifrån ett brett kontaktnät och med en god lokalkännedom erbjuder vi ett stort utbud av lediga tjänster som kan passa dig, inom flera branscher.

Välkommen till Sveriges lokalaste rekryterings- och bemanningsföretag du också!

Fler jobb inom Ingenjörsyrken

Ansvarig för mekanisk design till MEGTEC!

Ansvarig för mekanisk design till MEGTEC!

MEGTEC Systems AB | Västra Götalands län, Göteborg | Ingenjörsyrken

Produktionsplanerare till Nord-Lock

Produktionsplanerare till Nord-Lock

Nord-Lock AB | Jämtlands län, Åre | Ingenjörsyrken

Produktionstekniker

Produktionstekniker

OnePartnerGroup Kalmar AB | Blekinge län, Karlskrona | Ingenjörsyrken

Mählers & Söner söker maskinkonstruktör

Mählers & Söner söker maskinkonstruktör

AB Mählers & Söner | Jämtlands län, Strömsund | Ingenjörsyrken