Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Sävsjö kommun

Kommundirektör till Sävsjö Kommun

Sävsjö kommun är en liten kommun där det finns stora möjligheter att växa. I den lilla kommunen är det nära mellan människor – mellan dig och dina kollegor och mellan medarbetare och chefer. Tillsammans arbetar vi för att ge våra invånare bästa möjliga service och i våra team får du chans att ta plats, utvecklas och bidra. 

Vi söker nu efter nästa kommundirektör till Sävsjö kommun. Ta chansen att få bidra med samhällsnyttigt ledarskap i en välmående kommun på småländska höglandet. 

Läs mer på www.savsjo.se
#visitsavsjo

Arbetsbeskrivning:
Som kommundirektör är du Sävsjö kommuns ledande tjänsteman med uppdrag att leda, utveckla och samordna verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv med tydligt fokus på den tillitsbaserade och horisontella styrmodellen. Rollen innebär att du är chef för kommunledningskontoret och rapporterar till kommunstyrelsen. Du har direktrapporterande förvaltningschefer och utöver detta har du ett nära samarbete med kommunens olika bolagschefer. 

Du har ytterst ansvar för verkställande av kommunstyrelsens beslut samt är en naturlig part att driva och utveckla samarbetet med närliggande kommuner. Vidare ansvarar du för att optimera kommunens organisation och leda övriga chefer så att dessa kan utföra sina uppdrag på ett effektivt och långsiktigt sätt. En viktig aspekt i rollen kommer att vara kommunikation i alla led, med allmänheten, anställda och politiker för att skapa förståelse och acceptans för tagna beslut. Verksamhet- och näringslivsutveckling är centrala delar i kommundirektörens vardag likväl aktivt deltagande i samhällets olika verksamheter och aktiviteter, såsom företag, föreningar och andra samhällsfunktioner. Du fungerar även som sekreterare i kommunfullmäktige. 

Som kommundirektör i Sävsjö kommun erbjuds du en roll med stor frihet men även ansvar. Du kommer att kunna göra skillnad för många människor och skapa en bra vardag för våra invånare. Du arbetar i nära samarbete med det politiska styret för att skapa rätt förutsättningar för att lyckas, detta genom en kombination av smart samarbete och entusiasm. Rollen innebär många olika samarbetspunkter vilket skapar goda förutsättningar för väl genomförda beslut. 

Sävsjö är en välmående kommun på småländska höglandet med engagerade invånare och funktioner, med nära till handling. Det finns en tydlig symbios mellan kommun, förening, näringsliv och andra funktioner i samhället, något som man vill vidareutveckla. 
Ta chansen att påverka, förenkla och förbättra för många människor!

Utbildning, erfarenhet och egenskaper:
Vi söker dig med relevant akademisk examen inom lämplig disciplin. Du har erfarenhet av strategiskt resultatstyrt arbete samt flerårig erfarenhet av ledande befattning i en politiskt styrd organisation. Vidare har du god vana att självständigt ansvara för att driva operativa och strategiska frågor internt och externt med gott resultat, samt väldokumenterad erfarenhet av ekonomiska processer i offentlig verksamhet. 

Du är trygg i din ledarroll och du har tidigare byggt denna trygghet på öppenhet och tydlighet. Du är helt bekväm att agera i offentliga sammanhang och ditt arbetssätt präglas av resultat- och utvecklingsorientering. Vidare besitter du goda kunskaper inom ledarskap, personalfrågor och ekonomi och har du dessutom kunskap inom juridik ses detta som mycket meriterande. Samhällsintresse och engagemang i hållbarhetsfrågor ligger dig varmt om hjärtat och du ser vikten av ett tydligt engagemang som en framgång i denna roll. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. 

Som person är du tillgänglig och inspirerande, med en saklig framtoning i alla led. Du är flexibel och har en bra vana av att hantera förändringsprocesser samt en förmåga att kunna omsätta idéer och visioner till handling. Som kommundirektör kommer du vara länken mellan politik och tjänstemän, något du är helt bekväm med. 

Visst låter det spännande! Är det du som är Sävsjö kommuns nya kommundirektör?

Rekryteringsprocessen kommer bland annat att innehålla följande:
 – Inledande samtal
 – Djupintervju
 – Personlighet – och logiktester
 – Intervju med Sävsjö kommun. 

Utöver detta kommer för tjänsten sedvanlig bakgrundskontroll och säkerhetsprövning genomföras. 

I denna rekrytering samarbetar Sävsjö kommun med OnePartnerGroup varpå all initial kontakt sker med dem. För frågor eller liknande, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marcus Rosenblom på 036-440 90 11 eller [email protected]
Varmt välkommen med din ansökan!

 

Fler jobb inom Chef/Ledning

Produktionschef

Produktionschef

Nordkalk AB | Skåne län, Hässleholm | Chef/Ledning

Produktionschef

Produktionschef

Nordkalk AB | Västra Götalands län, Falköping | Chef/Ledning

Teamledare  till Lyreco i Växjö

Teamledare till Lyreco i Växjö

Lyreco Sverige | Kronobergs län, Växjö | Chef/Ledning

Kommundirektör till Gällivare

Kommundirektör till Gällivare

Gällivare kommun | Norrbottens län, Gällivare | Chef/Ledning