Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Redovisningsassistent till Almi i Östersund

På vårt kontor arbetar vi i team där vi drar nytta av varandras kunskaper och erfarenheter för att kunna bidra till så stor kundnytta som möjligt, varav vi sätter stor vikt vid din förmåga att samarbeta. Vi söker nu en person som vill vara med och bidra till kvalitén i vårt redovisningsarbete.

Rollen:
I rollen som Redovisningsassistent kommer du att tillhöra reskontra-teamet,som består av fem personer. Teamet ansvarar för alla arbetsmoment inom kund- och leverantörsprocesserna. T ex. handlägger teamet Almi-koncernens alla leverantörsfakturor (ca 27 000 per år) genom hela flödet från mottagande till betalning av fakturan.
Rollen innebär både självständigt arbete och att ingå i teamet som gemensamt svarar för leverans inom ansvarsområdet.
Exempel på förekommande arbetsuppgifter:

  • Löpande bokföring och handläggande av koncernens leverantörsfakturor
  • Månadsvis avstämning av leverantörsreskontra 
  • Upprättande och bokföring av kundfakturor samt månadsvis avstämning av kundreskontra
  • Hantera parametersättning, samt supportera medarbetare i leverantörsfaktura systemet
  • Utveckla och förbättra processer och rutiner kopplade till arbetsområdena

I rollen kan ansvar för andra arbetsuppgifter ingå från tid till annan, framförallt sådant som avser gemensam verksamhet för redovisningsavdelningen

Vem är du?
Formella meriter:

Du har ekonomisk utbildning motsvarande minst gymnasienivå eller motsvarande praktisk erfarenhet. Erfarenhet av kund/leverantörs-processer. Du har även erfarenhet av redovisning, löpande bokföring och avstämningsrutiner i samband med bokslut.
Administrativ erfarenhet samt goda kunskaper i Excel.

Personliga egenskaper:
Reskontragruppen hanterar dagligen ett stort antal ärenden och arbetsmoment och för att lyckas i rollen behöver du vara noggrann, ansvarstagande och strukturerad. Samtidigt som du är självgående med stort egenansvar är du också en lagspelare som kan samarbeta inom teamet och med andra internt och externt. 
Du är affärsmässig och har en god kommunikativ förmåga eftersom du kommer att ha kontakt med Almi-medarbetare runt om i landet, leverantörer, myndigheter med flera. I vårt team är det viktigt att vara både helhets- och detaljorienterad eftersom vi strävar efter att ständigt förbättra våra arbetsprocesser och rutiner.

Att arbeta inom Almi:
Inom Almi är kompetensnivån hög och samhällsengagemanget och affärsmässigheten en viktig drivkraft. Det finns ett starkt gemensamt intresse – att se fler växande och framgångsrika företag i Sverige. För att trivas hos Almi stimuleras du därför av att tillsammans med dina kollegor arbeta för andra människors framgång och för ett hållbart företagande. Arbetsmiljön präglas av glädje och stort engagemang där vi värdesätter modet att tänka nytt. 
Vi värdesätter olikheter, vi driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt och tror på att medarbetarnas olika bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar verksamheten. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder, och utländsk bakgrund en självklarhet.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup Jämtland.
Önskar du mer information eller har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Hans-Olof Jonsson.
Vi vill ha din ansökan senast 18 december.
Bakgrundskontroll kommer att  genomföras på slutkandidat vid tillsättning av tjänsten. 

Almi investerar i framtida tillväxt. Vi erbjuder affärsutveckling och lån till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet. Läs mer om Almi på www.almi.se 

På vårt kontor i Östersund samsas flera koncerngemensamma enheter varav Redovisningsavdelningen är en. Vi är en central enhet inom koncernen och servar samtliga bolag inom redovisningsområdet. På kontoret är vi 50 medarbetare, varav 20 personer tillhör Redovisningsavdelningen.