Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

engcon AB

engcon söker en affärsdriven CFO

Engcon söker nu en affärsdriven CFO!

Om tjänsten
Vi söker en affärsinriktad CFO som vill vara en del av att utveckla ett framgångsrikt bolag i stark tillväxt. Du får chansen att arbeta i dynamisk och fartfylld miljö i ett internationellt börsnoterat bolag. Som CFO kommer du att ha det övergripande ansvaret för vår ekonomi- och finansfunktion. Du ingår i bolagets ledningsgrupp och förväntas bidra både till ekonomistyrning och affärsutveckling. Du rapporterar till vår VD och du är baserad på vårt huvudkontor i Strömsund eller i Östersund.
Som CFO ansvarar du bland annat för:

  • bolagets ekonomiprocesser inklusive finansiella planering, rapportering, redovisning, bokslut samt prognoser
  • Säkerställa efterlevnad av finansiella lagar och regler
  • Ledaransvar för hela ekonomifunktionen
  • Att utveckla och effektivisera ekonomifunktionen med fokus på framåtriktad analys och uppföljning
  • Hantera frågor kring rörelsefinansiering och lönsamhetsuppföljning
  • Vara ett strategiskt och finansiellt bollplank till både VD samt övriga kollegor
  • Ingå i företagets ledningsgrupp och aktivt bidra till utveckling, kontroll och effektivisering av verksamheten

Om dig
Du har en civilekonomexamen eller motsvarande samt en gedigen erfarenhet inom ekonomi, redovisning och finans. Du har flerårig erfarenhet av ledningsgruppsarbete och arbete med strategiska frågor. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från börsnoterade och/eller internationella miljöer. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

För att lyckas i den här rollen är du en trygg och prestigelös person med en stark drivkraft. Du är initiativtagande, nyfiken och orädd för att ta dig an nya utmaningar. Du har ett strategiskt sinne och kan snabbt identifiera kärnan i komplexa problem. Du drivs av både det affärsmässiga och det finansiella och du tycker om att förändra och förbättra. Du har en förmåga att kommunicera komplexa ekonomiska samband på ett enkelt och tydligt sätt, du är bra på att skapa relationer och trivs med om att företräda bolaget i externa sammanhang.

engcon är drivet av människor som lägger själ och hjärta i att förändra den grävande världen. Våra kärnvärden är professionalism, engagemang, flexibilitet och initiativförmåga. De formar vår kultur, speglar vad vi värdesätter och stödjer framför allt vår vision – Change the world of digging.

Tillträde
Efter överenskommelse.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup Jämtland, ansök här: www.onepartnergroup.se
Urval sker löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag: 2023-12-10.

engcon är en världsledande tillverkare av tiltrotatorer och tillhörande redskap som ökar grävmaskiners effektivitet, flexibilitet, lönsamhet, säkerhet och hållbarhet. engcon grundades 1990, med huvudkontor i Strömsund i norra Jämtland. Med visionen att förändra den grävande världen skapar engcons drygt 400 medarbetare framgång för sina kunder.
Sedan juni 2022 är engcon noterat på Stockholmsbörsen. År 2022 uppgick nettoomsättningen till cirka 1,9 miljarder svenska kronor. engcon är verksamt i 16 länder världen över och täcker områden i Nordamerika, Europa, Asien och Oceanien.

Fler jobb inom Chef/Ledning

Produktionschef

Produktionschef

Nordkalk AB | Skåne län, Hässleholm | Chef/Ledning

Produktionschef

Produktionschef

Nordkalk AB | Västra Götalands län, Falköping | Chef/Ledning

Teamledare  till Lyreco i Växjö

Teamledare till Lyreco i Växjö

Lyreco Sverige | Kronobergs län, Växjö | Chef/Ledning

Kommundirektör till Gällivare

Kommundirektör till Gällivare

Gällivare kommun | Norrbottens län, Gällivare | Chef/Ledning