Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Skidstahus Produktions AB

CFO till Skidstahus

Skidstahus är en ledande hustillverkare som producerar skräddarsydda villor, fritidshus och mindre flerbostadshus. Visionen är att med senvuxen skog från Västernorrland förverkliga husdrömmar i hela Sverige – från Smygehuk i söder till Kiruna i norr.
 
Som CFO kommer du arbeta med hela koncernen Skidstahus som idag är organiserad i två huvudsakliga verksamheter och dotterbolag: Skidstahus Produktion som producerar och säljer villor och fritidshus till konsumenter, respektive Skidstahus Mark & Exploatering som bygger och levererar flerfamiljshus till exempelvis fastighetsbolag eller bostadsrättsföreningar.
 
Skidstahus ligger i Ullånger, har närmare 80 anställda och omsätter cirka 400 mkr. Utav personalen arbetar ungefär 45 personer i produktion, medan ett 35-tal tjänstemän arbetar med konstruktion, inköp, försäljning och verksamhetsstöd. Skidstahus står inför en spännande tillväxtresa.
 
Skidstahus AB ägs av den privatägda bolagsgruppen Storskogen, som förvärvar och driver välskötta och lönsamma bolag med ledande ställning på sin marknad. I dagsläget består Storskogen är uppdelat i tre affärsområden och består av över 100 affärsenheter med cirka 11 000 anställda – i framförallt Sverige, men även i övriga Norden, Tyskland, Schweiz samt Storbritannien. Som CFO i Skidstahus är man alltså del av en större kontext, vilket både ställer krav på rollen och erbjuder utbyte med kollegor runtom i bolagsgruppen.

Skidstahus söker nu en affärsmässig och utvecklingsinriktad CFO 

Som CFO ansvarar du för intern och extern ekonomisk rapportering till VD, ägare och styrelse. Du kommer att ingå i ledningsgruppen och rapporterar till VD, till din hjälp har du 4 medarbetare på ekonomiavdelningen. I rollen förväntas du proaktivt och affärsinriktat och entreprenöriellt sätt stötta kollegor med styrning av respektive verksamhetsområde, samt löpande analysera nyckeltal, marginalstruktur, kostnadsutveckling och kapitalbindning.

Några av dina arbetsuppgifter:

  • Ansvara för månads- och årsbokslut
  • Driva budget och prognosarbete för de olika bolagen
  • Stötta verksamheten med lönsamhetsberäkningar och kalkyler
  • Utveckla och följa upp KPI:er och nyckeltal
  • Personalansvar för ekonomiavdelningen 
  • Aktivt delta med strategiarbete på Skidstahus
  • Ansvara för att årsredovisningarna och deklarationerna blir upprättade
  • Utveckla och säkerställa att bolaget har välfungerande redovisning- och ekonomisystem

Dina kvalifikationer

Vi söker nu dig med civilekonomutbildning eller motsvarande utbildning samt flerårig arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du tidigare arbetat som controller och har erfarenhet av att vara ledare. Skidstahus står inför en digitaliseringsresa där processer och flöden skall ses över för att underlätta för kunder, samarbetspartners och anställda. Du behöver därför som person välkomna digitalisering och se nyttan med det. Meriterande är om du varit delaktig vid byte av affärssystem samt vid implementering av Business Intelligence BI-system.

Som person är du analytisk och noggrann, trygg i dig själv och har lätt för att leda och engagera medarbetare. Du har en god pedagogisk ådra när det gäller att implementera och driva mot mål. Att vara affärsinriktad och genuint intresserad av att föra utvecklingen av bolaget framåt med målet att öka företagets tillväxt och lönsamhet är en självklarhet hos dig.  Då detta delvis är en ny tjänst på Skidstahus så kommer du att kunna påverka tjänstens uppbyggnad. 

Arbetet kräver god datorvana samt att du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska. 

Körkort B är ett krav.

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning. Start enligt överenskommelse. 

Arbetstid och lön

Dagtid/Fast lön

Övrig information

Ansökan till jobbet gör du via onepartnergroup.se genom att skicka in CV och personligt brev. Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Malin Vedman på OnePartnerGroup Örnsköldsvik 0660–689 602.

Om OnePartnerGroup

2017 förvärvade OnePartnerGroup vårat tidigare bolag Kornboden Rekrytering & Bemanning som varit aktivt i Örnsköldsvik sedan 2004. OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett flertal orter i Sverige. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav.

Vi på OnePartnerGroup är enligt våra medarbetare en schysst och trygg arbetsgivare. Hos oss får du testa nya utmaningar och utmanas under trygga förhållanden. Vår största drivkraft är att se dig lyckas och nå ditt mål. Välkommen att etablera en kontakt med oss på OnePartnerGroup du också.

Varmt välkommen till www.onepartnergroup.se

Fler jobb inom Chef/Ledning

VD till Paprtect

VD till Paprtect

Paprtect AB | Jönköpings län, Jönköping | Chef/Ledning

Affärsdriven Ekonomichef till Hall Miba

Affärsdriven Ekonomichef till Hall Miba

HALL MIBA AB | Kronobergs län, Växjö | Chef/Ledning

VD till Kronobergs Bilaffär / Newmanbil

VD till Kronobergs Bilaffär / Newmanbil

AKTIEBOLAGET KRONOBERGS BILAFFÄR | Kronobergs län, Växjö | Chef/Ledning

Intakt AB söker verkstadschef

Intakt AB söker verkstadschef

Intakt AB | Norrbottens län, Gällivare | Chef/Ledning

sista chansen
Sista ansökningsdag för jobbet är 26 juni. Skynda dig att söka!