Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

DS Smith söker teknisk inköpare

DS Smith är en ledande förpackningsleverantör där cirkulär ekonomi och hållbarhet står i fokus och utgör kärnan i vår devis Redefining Packaging for a Changing World.

Vi utvecklar, marknadsför och tillverkar hållbara förpackningar, företrädesvis i wellpapp, i syfte att förbättra inpackning, transport, hantering, exponering och försäljning av produkter, främst för svenskt näringsliv.

DS Smith är en multinationell koncern med säte i London. DS Smith Sverige har ca 600 anställda och omsätter ca 2 miljarder SEK. Det svenska huvudkontoret ligger i Värnamo. Företaget har även verksamhet i Mariestad, Stockholm, Norrköping, Göteborg och Malmö.

"E-handeln har ökat kraftigt samtidigt som efterfrågan är stor inom livsmedelsindustrin. Det har skapat ett självklart sug efter miljövänliga förpackningar. Samtidigt har vårt sätt att hantera pandemin gjort att vi klarat oss lindrigt och hela tiden kunnat producera på ett sätt som matchat en stark efterfrågan." – DS Smith VD Thorbjörn Sagerström.

Med anledning av DS Smith's fortsatta utveckling söker vi nu en driven, lyhörd och strukturerad teknisk inköpare till verksamheten i Mariestad. Kanske är det dig vi söker?

Din roll som teknisk inköpare
I rollen som teknisk inköpare ansvarar du för inköp och fakturahanteringen mot underhållsavdelningen, där du även säkerställer lagerhållningen gentemot maskinparken och övrig utrustning. Detta gör du genom att ständigt arbeta med kostnads, leverans- och flödesoptimeringar i verksamhetens lager. Du arbetar aktivt mot leverantörer vad gäller leverans, kvalitet och kostnader med målet att hela tiden utveckla befintliga och nya leverantörskontakter. I detta ingår även leveransbevakning och uppföljning där du hanterar reklamationer och kvalitetsärenden. Du kommer att arbeta tätt med personal inom avdelningen och ingår i vissa tekniska konstellationer såsom en teknikgrupp, där man tillsammans planerar framtida beställningar. Vidare ansvarar du för att koordinera brandskyddet med tillhörande besiktningar och uppföljning av dessa. På sikt finns möjligheten att få delta samt driva olika projekt inom avdelningen

Din profil
För att du ska trivas och lyckas i denna tjänst tror vi att du är en prestigelös och öppen lagspelare som trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp då man kommer arbeta mycket i team/grupp. Du arbetar serviceinriktat och med en hög noggrannhet mot kollegor och kunder, där du genom ett strukturerat arbetssätt och en god kommunikativ förmåga skapar förtroende i alla led. Vidare har du ett tekniskt intresse, är ambitiös och lyhörd samt orädd för förändringar där du vågar komma med nya idéer och förbättringsförslag.
Vi tror att en utbildning inom exempelvis inköp, teknik, ekonomi och/eller logistik är en förutsättning för att lyckas i rollen. Teknisk bakgrund är meriterande, likväl tidigare erfarenheter av inköp även om det inte är ett krav. Du har goda kunskaper i Officepaketet samt vana från att arbeta i affärssystem. Vidare hanterar du både engelska och svenska obehindrat i tal och skrift, detta då man har daglig kontakt med leverantörer runtom i världen.  

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar DS Smith med OnePartnerGroup. Vid  frågor eller mer information vänligen kontakta ansvarig rekryterare Staffan Arkelöv på 073-660 75 34.
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, därför är du varmt välkommen med din ansökan redan idag!