Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Strandmöllen AB

Processingenjör till Strandmöllen AB

Processingenjör 

Om tjänsten
Är du intresserad av att arbeta på ett stabilt och utvecklande företag i Ljungby, en arbetsplats som präglas av höga krav på kvalitet, kreativitet och nyfikenhet? 

Som processingenjör kommer du vara en viktig spelare för att utveckla, underhålla och säkerställa driften av våran luftgasanläggning. Du kommer arbeta med en kryogen process där vi förädlar den luft vi andas till rena gaser som används inom allt från svetsning till medicinska applikationer. I rollen kommer du att definiera principer för processtyrning och dimensionering av processystem, samt ge teknisk support för anläggningsdrift och felsöka produktrelaterade processproblem som påverkar anläggningens prestanda. I din roll ingår också analys och prioritering av föreslagna lösningar, följt av projektgenomförande och utvärdering av resultat. Du kommer att samarbeta starkt med andra nyckelavdelningar som underhåll, operatörer, produktion, marknad och logistik för att kontinuerligt förbättra och implementera processparametrar genom insamling och analys av processdata. Till din hjälp kommer du ha driftpersonal på plats i Ljungby som du supporterar och rådgör med kring driften. I rollen kommer du vara den tekniskt sakkunnige och vara rådgivande i beslut rörande luftgasanläggningen tillsammans med produktion och ledning.

Rollens bredd ger dig möjlighet att arbeta med flertalet processområden inom Strandmöllen t.ex. kan du bli en del av deras kommande vätgasproduktion – för rätt person finns det stora utvecklingsmöjligheter att forma sin egna vardag och vilka processer samt områden man arbetar med. 
Du kommer ingå i den tekniska avdelningen på Strandmöllen som består av flertalet ingenjörer. Du kommer arbeta med placering i Ljungby och den tekniska avdelningen är placerad i Danmark – därmed blir du en naturlig kommunikationslänk mellan Sverige och Danmark rörande tekniska frågeställningar och utvecklingsmöjlighet. 

Exempel på arbetsuppgifter är:

 • Optimera anläggningen till att vara så energieffektiv som möjligt
 • Uppdatera och ta fram driftinstruktioner.
 • Identifiera förbättringsmöjligheter.
 • Vara bryggan mellan organisationen i Ljungby och ingenjörerna i den tekniska avdelningen i Klampenborg, Danmark.
 • Driva förbättringsarbetet.
 • Stötta tekniker vid mer teoretiska problem.
 • Systematisera och koordinera underhållsarbetet
   

Arbetets omfattning och villkor
Placeringsort:
 Ljungby
Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Tills vidare.
Arbetstid: 40 timmars arbetsvecka.
Lön: Individuell lönesättning med fast lön.

Vi söker dig som
… drivs av att vara i en miljö där du alltid har nära kontakt med verkligheten, du trivs med en stor dos av frihet under ansvar och är van att självständigt hitta lösningen på problemen. Du trivs med att arbeta både teoretiskt och praktiskt, i alla delar av processen, samtidigt ha ett starkt fokus på säkerhet. Du är en person som uppskattar lagarbete samtidigt som du har ett stort mått av självgående och initiativförmåga. Du är strukturerad och har en god förmåga att analysera tekniska data och effektivt kommunicera dina lösningar och förslag. Som person har du en fallenhet att skapa förståelse och knyta kontakter såväl internt som externt. 

Kvalifikationer

 • Akademisk bakgrund som Civil/högskoleingenjör med inriktning mot Maskin/Energi/Kemi
 • God förståelse för styrsystem såsom (PLC/SCADA).
 • Utmärkt förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på Svenska och Engelska. 
 • B-körkort

Meriterande

 • Kunskaper/erfarenhet inom: Termodynamik, Massbalanser alt Energibalanser
 • Tidigare arbetat som processingenjör, driftingenjör alt underhållsingenjör. 
 • Arbetat med framställning av gas. 

Vad erbjuder vi
Att arbeta tillsammans är nyckeln till vår framgång. För oss innebär det att vi samarbetar, coachar varandra och aktivt bidrar till att ge varandra möjligheten att växa. Du kommer att arbeta tillsammans med alla team på Strandmöllen. Detta är din möjlighet att växa i ett ledande företag med stabil och trygg tillväxt som står inför en spännande expansionsresa framåt.  

Strandmöllen agerar ansvarsfullt gentemot det egna bolaget, affärspartners, anställda, samhället och miljön inom alla sina affärsområden, regioner och platser. Företaget är engagerat i teknik och produkter som förenar målen om kundvärde och hållbar utveckling.
Vår tillverkningsanläggning och det svenska huvudkontoret ligger i småländska Ljungby.

Vill du läsa mer om Strandmöllen, kika in på www.strandmollen.se

Om Oss
Gas är inte bara gas! Det vet vi på Strandmöllen, för vi har producerat och sålt gas i mer än 100 år. Främst har vi verkat i Danmark, men sedan 2005 finns vi även i Sverige. Våra kunder finns inom stort sett alla branscher, såsom stål- och verkstadsindustrin, hälso- och vårdsektorn, livsmedelsproduktion, universitet och laboratorier. Strandmöllen ägs av en stiftelse, vilket medför en långsiktig och ekonomiskt stark ägare. Idag är vi mer än 200 medarbetare i Sverige, Danmark
och Tyskland. Med stabil tillväxt, unik djupgående kunskap och en modern luftgasfabrik i Ljungby är vi redo för framtiden!

Ansökan
Passar detta in på dig, eller kanske någon du känner? Välkommen att söka tjänsten som processingenjör på Strandmöllen AB. 

I denna rekrytering samarbetar Strandmöllen AB med OnePartnerGroup Ljungby AB. Vi tillämpar löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Christoffer Jonasson på 0723–775113 alt. [email protected]

Fler jobb inom Ingenjörsyrken

Projektledare rörteknik till Umia Ystad

Projektledare rörteknik till Umia Ystad

Umia Ystad AB | Skåne län, Ystad | Ingenjörsyrken

Ny
Jobbet är nyligen upplagt.
ViaCon rekryterar Teknisk Säljare inom Bro & Kulvert

ViaCon rekryterar Teknisk Säljare inom Bro & Kulvert

Viacon AB - Stockholm | Stockholms län, Sollentuna | Ingenjörsyrken

ViaCon AB söker teknisk säljare inom geoteknik

ViaCon AB söker teknisk säljare inom geoteknik

ViaCon AB | Västra Götalands län, Lidköping | Ingenjörsyrken

Kvalitets- och Miljöchef till AQ Mjällom

Kvalitets- och Miljöchef till AQ Mjällom

AQ Wiring Systems AB | Västernorrlands län, Kramfors | Ingenjörsyrken