Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

TitanX Engine Cooling AB Linköping

Automationsingenjör

Nu rekryterar vi en Automationsingenjör till TitanX Engine Cooling AB i Linköping.

Är du analytisk och strukturerad och gillar att arbeta produktionsnära i en tillverkande industri? Är du dessutom nyfiken, tekniskt lagd och motiveras av utveckling och förbättringar? Då är du rätt person för den här tjänsten.
 

Om företaget
TitanX Engine Cooling AB är en global partner till tillverkare av kommersiella fordon. Med stöd av våra ägare TataAutoComp Systems är vårt uppdrag att utveckla innovativa och konkurrenskraftiga lösningar för värmehantering för att påskynda arbetet med renare transporter. På TitanX litar vi på att varje teammedlem gör skillnad, bidrar med innovativa idéer och tillför värde till företaget. Våra beslutsvägar är korta, vi agerar snabbt och tar ägandeskap. Vi är ett globalt team och uppnår bättre resultat tillsammans. På vår site i Linköping tillverkar vi världsledande oljekylare till kommersiella fordonsindustrin.

Om rollen
Som Automationsingenjör är din primära uppgift att se till att vår tillverkningsprocess och utrustning kontinuerligt förbättras, utvecklas och optimeras. Du är en del av teamet Industrial Engineering som består av processingenjör, processtekniker och driftsäkerhetstekniker. Din roll går ut på att driva och delta i utvecklingsprojekt samt att identifiera och införa förbättringar som syftar till att minska antalet störningar i befintlig utrustning. Rollen är ny hos oss vilket också innebär möjlighet att utforma rollen efter dina erfarenheter och dina styrkor. Du samarbetar dagligen med kollegor inom produktveckling, produktion, underhåll och kvalitet.
Automationsingenjören rapporterar till Industrial Engineering Manager.

Arbetsuppgifter:
• Aktivt delta eller driva kravspecifikation, inköp och driftsättning av ny utrustning.
• Se till att vi har rätt verktyg, kunskap och avtal som krävs för att stödja ny och befintlig utrustning.
• Öka vår operativa tillgänglighet genom att systematiskt eliminera orsakerna till återkommande störningar.
• Implementera tekniska förbättringar av utrustning och processer, till exempel genom programmering av PLC:er, HMI-paneler och robotstyrsystem.
• Felsökning och korrigering av problem.
• Informera och utbilda andra medarbetare, såsom underhållspersonal och operatörer.

Din profil
Vi söker en serviceinriktad problemlösare  med ett genuint intresse för teknik och automation.

Lämplig utbildningsbakgrund kan vara en civilingenjörsutbildning med inriktning inom teknik, automation eller maskinteknik, eller en yrkesinriktad utbildning från yrkeshögskola till automationsingenjör.

Du har tidigare erfarenhet av PLC-programmering (Siemens) och/eller robotprogrammering (ABB) samt jobbat med felsökning, förbättringar och modifieringar inom tillverkningsindustrin.
Vi använder främst Siemens för automation och styrning och ABB för robotik. Att vara bekväm i Siemens TIA Portal är starkt meriterande.
Du är praktiskt inriktad, har goda kunskaper inom el och kan arbeta självständigt med automatiserade system. Du är nyfiken, har höga ambitioner med förmåga att kunna arbeta målinriktat ända in i mål med ditt arbete eller projekt.
Det är viktigt att du kan hantera din tid på ett effektivt sätt, att du är tydlig och effektiv i din kommunikation och att du även själv kan ställa tydliga krav på andra. Du förstår vikten av standardisering, dokumentation och information.

Precis som vi uppskattar du att ha roligt på jobbet och tycker om att vara en del av ett starkt och fokuserat team.

Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Vad vi erbjuder
Vi beskriver vårt arbetsklimat som internationellt, stärkande, mångkulturellt, snabbt och dynamisk. TitanX:s medelstora och globala närvaro kräver engagemang från oss alla. Det här är en plats där du kan göra skillnad!

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar TitanX med OnePartnerGroup. Vid frågor eller mer information vänligen kontakta ansvarig rekryterare Mikael Wetter på tel 070 514 85 70 eller e-post [email protected] 

Sista ansökningsdag är 31 december 2023, men urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, därför är du varmt välkommen med din ansökan redan idag! Då vi inte tar emot ansökan via e-post hänvisar vi dig till att söka via annonsen.
 

Fler jobb inom Ingenjörsyrken

Ansvarig för mekanisk design till MEGTEC!

Ansvarig för mekanisk design till MEGTEC!

MEGTEC Systems AB | Västra Götalands län, Göteborg | Ingenjörsyrken

Kemiingenjör med säljfokus

Kemiingenjör med säljfokus

Wibax Sales AB | Östergötlands län, Norrköping | Ingenjörsyrken

Produktionstekniker inom kretskortstillverkning

Produktionstekniker inom kretskortstillverkning

Kitron AB | Jönköpings län, Jönköping | Ingenjörsyrken

Kvalitetsingenjör med förbättringsansvar till Kitron AB

Kvalitetsingenjör med förbättringsansvar till Kitron AB

Kitron AB | Jönköpings län, Jönköping | Ingenjörsyrken