Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Statkraft Sverige AB - Halland

Drift- och Underhållstekniker till Statkrafts vattenkraft

Statkraft har över 100 års erfarenhet av att producera det världen verkligen behöver idag – förnybar energi. Statkraft producerar vattenkraft, vindkraft, solkraft och gaskraft, levererar fjärrvärme och köper och säljer energi. Med över 4800 anställda i 19 länder är de idag Europas största leverantör av förnybar energi och en global marknadsaktör inom energihandel.

Statkraft är en av Sveriges största elproducenter och de är beroende av hängivna människor som vill forma framtiden tillsammans med dem. Vi på OnePartenrGroup har fått förtroendet att hjälpa Statkraft att hitta dig med teknisk profil och som vill bli en del av deras organisation i rollen som drift- och underhållstekniker. Rätt person kommer att erbjudas anställning till vattenkraftverken i nedre Lagan med placering i Laholm.

Världen behöver förnybar energi – Statkraft behöver dig. Vill du vara med och göra skillnad? Ta chansen och sök tjänsten redan idag.

Rollen
I rollen som drift- och underhållstekniker är du stationerad och utgår från Laholm. Du kommer primärt att arbeta med drift, underhålls- och felsökningsuppgifter i områdets 12 vattenkraftverk, samt tillhörande dammanläggningar i driftgruppen ”Nedre Lagan”.
Du ingår i en grupp med sex andra tekniker, samt en underhållsplanerare och drift- och underhållschef. Arbetet innebär i stora drag att såväl självständigt som tillsammans med kollegor, utföra drift- och underhållsarbete, tekniskt felsöka och upprätthålla kontakter internt, samt med externa parter/leverantörer. Du hjälper även till och gör inköp inom ramen för drift och underhåll.  Arbetet kräver att du ständigt håller ett stort fokus inom hälso- och säkerhetsfrågor, där du gör riskanalyser med ambitionen att alla som arbetar inom statkraft förväntas bidra till en säker arbetsplats.

När du kommit in i jobbet och blivit varm i kläderna ingår även beredskap i tjänsten under vissa veckor. Detta innebär att du efter ordinarie arbetstid står i beredskap att åka ut till kraftverken för att avhjälpa fel som kan uppstå såsom strömavbrott, luckfel, fel på visning av vattenytor och andra allmänna fel som kan förekomma på ett kraftverk.

Statkraft erbjuder:
Professionell och personlig utveckling i en koncern med internationell tillväxt. 
En verksamhet som kännetecknas av god arbetsmiljö, kompetens, ansvar och nyskapande. 
En organisation som välkomnar mångfald med hänsyn till kön, ålder och kulturell bakgrund. 
Konkurrenskraftiga villkor. 

Din profil/bakgrund
Som sökande till denna tjänst bör du ha några års erfarenhet av tekniskt arbete och vi vill gärna att du har yrkesinriktad utbildning med inriktning mot el, el-kraft, mekanik eller motsvarande. Vi utgår från att du är van vid ritningsläsning och vi ser det som ett stort plus om du har kunskap om el-teknisk installation eller underhållsarbete inom industrin, samt har bra automationskunskaper. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete som elektriker, jobbat i beredskapstjänst eller med ensamarbete samt tidigare har jobbat i SAP. 
Som person behöver du vara positiv till din natur, ha en social ådra och ha lätt för att samarbeta med andra. Du gillar problemlösning och är strukturerad i ditt sätt att hantera mer pressade situationer. Du trivs med utmanande arbetsuppgifter och uppskattar när du får ta mycket eget ansvar. 

Arbetet kräver att du innehar B-körkort och har goda språkkunskaper i såväl svenska som engelska.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Statkraft med oss på OnePartnerGroup Halland AB. Slutgiltiga kandidat erbjuds tillsvidareanställning direkt hos Statkraft, med stationering i Laholm. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden och slutgiltiga intervjuer/presentationer hos kund planeras i midsommarveckan. Önskvärt startdatum 1 september. Du är välkommen att skicka din ansökan via länk/hemsida redan idag. Vi frågor går det bra att kontakta:
Ansvarig rekryterare Niclas Arheden via [email protected] eller telefon 0734255237.
Ansvarig chef Mario Kelava  via  [email protected] eller 0767717605
Facklig Kontaktperson Lars Holmlander  via [email protected] eller 0705752270
 

Fler jobb inom Bygg/anläggning/hantverk

Erfarenhet från mark och anläggningsbranschen och vill prova något nytt?

Erfarenhet från mark och anläggningsbranschen och vill prova något nytt?

OnePartnerGroup | Västra Götalands län, Göteborg | Bygg/anläggning/hantverk

Ny
Jobbet är nyligen upplagt.
Gillar du att skruva och älskar kaffe? Kaffekompaniet söker servicetekniker!

Gillar du att skruva och älskar kaffe? Kaffekompaniet söker servicetekniker!

Kaffekompaniet Din Pauspartner AB | Västra Götalands län, Göteborg | Bygg/anläggning/hantverk

Ny
Jobbet är nyligen upplagt.
Projektledare ventilation till Umia Syd

Projektledare ventilation till Umia Syd

Umia Syd AB | Skåne län, Malmö | Bygg/anläggning/hantverk

Ny
Jobbet är nyligen upplagt.
Snickare till Blekinge Rot i Växjö

Snickare till Blekinge Rot i Växjö

BLEKINGE ROT AKTIEBOLAG | Kronobergs län, Växjö | Bygg/anläggning/hantverk