Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Projektledare dammvallar

Är du civilingenjör med kunskap inom projektledning? Vill du ha en stor inverkan på Kristianstads fortsatta tillväxt? Då kan det vara dig vi söker.

Kristianstad stad skyddas av vallar och är klassad som en invallningsdamm. Dammsäkerhetsarbetet är en viktig del i kommunens arbete med att skydda staden. Vallprojektet är kommunens arbete med ombyggnation och nybyggnation av befintliga och nya vallar för att säkerställa skyddet och möjliggöra tillväxt.
Kommunen behöver förstärka sina personalresurser i arbetet med att projektera och bygga nya vallar och utskov. Kommunen behöver också redundans inom RIDAS.
Nu söker vi efter dig som är civilingenjör inom relevant område, gärna med kunskap inom hydraulik och hydrologi och erfarenhet inom projektledning.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att projektleda planeringen och förberedelserna för att bygga dammvallar och utlopp från invallningspumpstationer. I ditt arbete kommer du att vara involverad i hela byggprocessen från förstudier, via projektering och produktion, till drifttagning. Du kan även delta i slutbesiktning av projekt. I arbetet ingår bland annat arbete med att utveckla rutiner, utgöra expertstöd i dammsäkerhetsfrågor, initiera och driva nödvändiga utredningar och förstudier av säkerhetshöjande åtgärder samt vara involverad i arbetet med tillståndskontroll av samtliga dammar.

Du kommer tillsammans med nuvarande dammtekniskt sakkunnig att vara ansvarig för riktlinjer för dammsäkerhet (RIDAS). Som RIDAS-ansvarig/dammtekniskt sakkunnig är du kommunens kontaktperson i dammsäkerhetsfrågor. Detta innebär bland annat att sköta kontakter med myndigheter, till exempel länsstyrelsen. Du kommer även att ha kontakter med många andra aktörer, både internt och externt.

I rollen som projektledare bidrar du med kunskap och erfarenhet för kunna vara en del av den framtida utvecklingen och det strategiska arbetet och planeringen av de framtida vallarna.
Kommundirektören blir din närmsta chef. 

Kvalifikationer
Vi söker dig med civilingenjörsexamen inom för tjänsten relevant område. Du har flerårig erfarenhet från fackområdet. Det är meriterande om du har kunskap om hydraulik och hydrologi, hantering av extrema regn/dagvatten och arbete med dammar. Du som söker får gärna ha tidigare erfarenhet av projektledning och vi ser positivt på erfarenhet av att driva stora projekt. Du kan hantera Officepaketet och har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Kunskaper i engelska är meriterande liksom kunskaper i AutoCAD. Arbetet innebär resor i tjänsten och B-körkort är ett krav.

För att trivas som projektledare hos oss krävs att du stimuleras av ett nära samarbete med andra och är en engagerad lagspelare. Ditt sätt att arbeta främjar samarbete mot tydliga gemensamma mål. Som person är du lyhörd och drivande med gott omdöme. För att bli framgångsrik i arbetet och kunna arbeta effektivt krävs att du är ansvarskännande, strukturerad och bra på att prioritera. Du har också en förmåga att identifiera, analysera och hitta lösningar på problem. Du kan jobba strukturerat och är duktig på att kommunicera.
Du ser möjligheter i förändring och när din planering ställs på prov eller nya situationer uppstår har du förmågan att lösa de nya förutsättningarna.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start snarast efter överenskommelse. Placering är i centralt belägna Rådhus Skåne i direkt närhet till buss och tåg.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Ansökan
Kristianstads kommun har i denna rekrytering valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Vänligen skicka in din ansökan till OnePartnerGroup senast den 2/8 2020. Vi hanterar ansökningarna löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag.

För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Jenni Aronsson på nummer 0455–34 15 91. Mellan v. 29-32 kommer inga frågor kunna besvaras pga semester. 

Välkommen med din ansökan!
 

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Kommunledningskontoret ska utifrån en helhetssyn leda, samordna, följa upp och utveckla kommunens verksamhet utifrån de ramar och direktiv som kommunstyrelsen ger.

Fler jobb inom Offentlig förvaltning

Serviceinriktade kundtjänstmedarbetare för statlig myndighet

Serviceinriktade kundtjänstmedarbetare för statlig myndighet

Jämtlands län, Östersund | Offentlig förvaltning

sista chansen
Sista ansökningsdag för jobbet är 6 juli. Skynda dig att söka!