Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Verksamhetschef kvinnokliniken

Verksamhetschef Kvinnokliniken Region Blekinge

Kvinnokliniken är en del av specialiserad vård och bedriver verksamheter inom obstetrik och gynekologi i Blekinges alla fem kommuner. Blekingesjukhuset är geografiskt placerat i både Karlskrona och Karlshamn. Inom kliniken arbetar ca 215 kompetenta medarbetare inom olika professioner. 

På Blekingesjukhuset i Karlskrona ligger förlossningsavdelningen med antenatala platser med ca 1500 – 1600 födslar per år. BB med samvårdsmöjligheter och BB-mottagning. Specialistmottagning för gravida med ultraljudsmottagning och fosterdiagnostik. Gynekologiavdelning med abortverksamhet, pre-, operativ- och postoperativ vård av benign cancer, pre- och postoperativ vård av malign cancer och en cytostatika mottagning. Patienter som är i behov av malign kirurgi remitteras över till Lund. Vi har fortfarande tät kontakt och samarbete med Lund för utredning och konsultation. 
Gynekologimottagning med operationsplanering, subakut verksamhet och polikliniska gynekologiska operationer. 

På Blekingesjukhuset i Karlshamn ligger Gynekologimottagning med polikliniska gynekologiska operationer och Kvinnohälsovårdsmottagning med ultraljudsmottagning och tidig hemgångsmottagning. 

Kvinnoklinikens alla sex kvinnohälsovårdsmottagningar erbjuder graviditetskontroller, preventivmedelsrådgivning, abortrådgivning med möjlighet till hemabort och gynekologisk cellprovskontroll. 
Kvinnohälsovårdsmottagningar finns representerade i alla våra fem kommuner.
Inga privata aktörer inom kvinnohälsovård finns i Blekinge. 

Om jobbet
Som verksamhetschef är din huvuduppgift att strategiskt leda utvecklingen av specialiserad vård utifrån ett personcentrerat förhållningssätt och processorienterat arbetssätt. 

Du arbeta tillsammans med hälso-sjukvårdschef och andra verksamhetschefer med övergripande utvecklingsuppdrag. Kliniken har en bra struktur för kvalitet-och patientsäkerhetsarbete där du som verksamhetschef har stöd i dessa och andra administrativa frågor. Som verksamhetschef på kvinnokliniken leder och ansvarar du för medarbetare, ekonomi och den kliniska verksamheten. Du har förmåga att engagera och inspirera dina medarbetare och vara en drivande kraft i utvecklingen. 

Om dig 
Vi söker dig som har ett ledarskap som präglas av engagemang, tydlighet och lyhördhet kombinerat med god ekonomisk kunskap. Du ser till helheten och vågar fatta beslut, både inom och utanför kliniken. Du ska ha lämplig akademisk utbildning samt tidigare erfarenhet av ledarskap inom sjukvård. Meriterande är specialist inom gynekologi och obstetrik eller barnmorska. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är noggrann och kan organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och strukturerat sätt. 

Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och goda ledaregenskaper. 

Anställningen är säkerhetsklassad. Före anställning sker säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Region Blekinge krigsplacera all tillsvidareanställd personal. 

I denna rekrytering samarbetar Region Blekinge med OnePartnerGroup Blekinge. Sista ansökningsdag är den 6 februari men vi tillämpar löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Annika Lundberg på 076-946 83 30 alt. [email protected]