Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Verksamhetsutvecklare litteratur

Vill du arbeta med att utveckla litteraturens förutsättningar i Blekinge?

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. 
Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Ett av Region Blekinges uppdrag handlar om att skapa förutsättningar för professionella kulturskapare att verka och utvecklas i Blekinge samt att kultur i alla dess former når alla invånare i Blekinge. Enhet kultur och bildning, inom Region Blekinge, samverkar med regionala kulturverksamheter för att genomföra den regionala kulturplanen. Vissa av dessa verksamheter finns i organisationen, såsom bild och form, biblioteksutveckling samt litteraturutveckling. Enheten omfattar även strateger som arbetar inom kultursamverkansmodellen.  

Arbetsbeskrivning
Med stor egen frihet får du vara med att utveckla intresset för litteratur, stärka möjligheterna för regionens författare och skapa litterära aktiviteter.
Uppdraget handlar bland annat om att främja litterära verksamheter för barn och unga, omvärldsbevaka och tillgängliggöra samt stärka litteraturen och det litterära skapandet i länet. Stödja talanger, arrangera seminarier och olika evenemang för att öka intresset för litteratur. 
Vi ser en region som sjuder av möjligheter för medborgarna att ta del av litterära aktiviteter och att utveckla litteratur som besöksnäring.

Din profil
Du har relevant akademisk utbildning och/eller annan för tjänsten adekvat utbildning, alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du kanske idag jobbar som lärare i svenska språket och har ett brinnande intresse för litteratur. Du kommer att jobba både operativt och strategiskt och som ensam utförare måste du vara självgående och kunna ta egna initiativ. Du har lätt för att samarbeta och bygga nätverk. Du är bra på omvärldsbevakning och kan plocka upp trender inom ämnet. Du kommer att ha många kontakter både inom länet och på nationell nivå. 

Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Facklig företrädare
Christina Vermandis, SACO, tfn 0455-73 71 59 

I denna rekrytering har Region Blekinge valt att samarbete med OnePartnerGroup. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Senior Rekryteringskonsult Annika Lundberg 0769 46 83 30 eller [email protected] Vi vill ha din ansökan senast den 30 november 2021.