Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Ekonomichef till Bring Intermodal AB

Bring Intermodal AB är en av Posten Norge/Bring-koncernens specialister för Intermodala transporter. Vårt moderbolag finns i Oslo med verksamhet i Sverige, Norge, Tyskland och Polen.

Bring Intermodal AB erbjuder logistiktjänster på landsväg och järnväg inom Norden och till/från Europa. Vi är ett expansivt företag där vi sätter kundens behov i centrum, vilket gör att vi idag har både omfattande transportverksamhet, egen tågterminal, tvätthall och trailerpool.

Hos oss blir du en del av ett positivt gäng på 35 personer som tillsammans försöker behålla ”småföretagarkänslan” i det stora. Vi ansvarar idag för en omsättning på ca 350 miljoner per år.

Som Ekonomichef har du det övergripande ansvaret för bolagets ekonomi/redovisning. Rollen innebär både strategiskt och operativt arbete med fokus på att leda, driva och utveckla vår ekonomifunktion. Du ansvarar även för att vidareutveckla rutiner, processer och system för effektiva och säkra arbetssätt. I rollen ingår också personalansvar för fyra personer.

Du arbetar nära den dagliga driften och kommer att rapportera till svensk VD och samarbeta med moderbolagets ekonomichef vad gäller ekonomiska frågor.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a.:

  • Att vara högst delaktig och stöd till ekonomifunktionen gällande månads-och årsbokslut
  • Lönsamhetsuppföljning, likviditetsplanering, analys mm
  • Framtagande och uppföljning av budget och prognoser
  • Säkerställa och utveckla ekonomiska rutiner och processer
  • Säkerställa efterlevnad av regelverk inom det egna ansvarsområdet
  • Vara en aktiv del i ekonomiska analyser och utveckling av företagets affärsverksamhet

Kvalifikationer
För att passa in i rollen söker vi dig som har relevant eftergymnasial ekonomiutbildning samt ett par år av framgångsrik arbetslivserfarenhet från liknande arbete. Du är noggrann och strukturerad i ditt arbete, samtidigt har du viljan och kompetensen att utveckla och påverka rutiner och processer för att förbättra ekonomifunktionen.

Du har även erfarenhet av att arbeta affärsinriktat med kostnadsanalyser, KPI: er etc. Du är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift, även god förståelse för norska samt ha mycket goda kunskaper i Office.

Som person är du analytisk, ansvarstagande och noga med att hålla utsatta deadlines. För att trivas i rollen förutsätter vi även att du är resultatorienterad och affärsinriktad och har viljan samt vanan att sätta dig in i och analysera nya områden för att se förbättringspotential. Du är trygg i din arbetsroll och har ett strukturerat och effektivt arbetssätt samt en förmåga att skapa helhetssyn. Din prestigelösa inställning gör att du har förmågan att vara både lagledare och lagspelare och du har lätt för att skapa och bevara relationer, både internt och externt. Du har ett coachande ledarskap och är bra på att entusiasmera dina kollegor.

Din ansökan.
I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med OnePartnerGroup. För mer information kring tjänsten kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mikael Rydholm, 0734-141684 alt [email protected]

För processen tillämpar vi löpande urval och tar därför gärna emot din ansökan snarast möjligt. Ansök via www.onepartnergroup.se

Välkommen med din ansökan!