Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Hushållningssällskapet rekryterar Ekonomichef

Hushållningssällskapet Västernorrland bildades 1805 och är ett av 15 Hushållningssällskap i Sverige. Med sin bas i Härnösand är Hushållningssällskapet Västernorrland en koncern med flera dotterbolag vilka tillsammans arbetar för att utveckla de gröna näringarna med ett lönsamt företagande och en hållbar utveckling som mål. Verksamheten bedrivs inom fiskodlingar, utbildning vid Nordvik Naturbruksgymnasium samt ekonomitjänster via Y-Ekonomi AB. Hushållningssällskapet förvaltar även stiftelser och fonder.

Nu söker Hushållningssällskapet Västernorrland en Ekonomichef för koncernen med placeringsort Härnösand. För mer information om företaget vänligen besök: hushallningssallskapet.se

Dina arbetsuppgifter

I din roll som Ekonomichef kommer du att ansvara för, samt utföra följande arbetsuppgifter:

  • Prognos och budgetarbete
  • Lönsamhets- och likviditetsuppföljningar/planering
  • Upprätta månadsbokslut och avstämningar för samtliga dotterbolag och koncern samt rapportering till ledning och förvaltningsutskott 
  • Säkerställa att företaget följer årsredovisningslagen, bokföringslagen och god redovisningssed.
  • Ansvara för ekonomiadministration och kontrollmiljö, planering o.s.v.
  • Stötta VD och övriga platschefer i olika ekonomiska frågor
  • Upprätta och ansvara för årsbokslut och planering inför bokslut för koncernens samtliga dotterbolag och koncernen i sin helhet.
  • Ansvara över administrativ personal på kansliet
  • Hantera inkommande ansökningar till stiftelserna samt förmedling av dessa till förvaltningsutskottet. Hantera utbetalningsbara medel mm.
  • Övriga administrativa uppgifter inom ex. försäkringar, avtal, utveckling och effektivisering mm.

Din profil

Vi söker dig som har relevant ekonomisk utbildning via universitet eller högskola. Du har goda kunskaper inom redovisningsområdet och har erfarenhet av bokslut enligt K3. Du har kunskap inom budget och prognosarbete. Meriterande om du har erfarenhet av koncernredovisning, internkontroll och arbete med avkastningsstiftelser.

Då du kommer vara ekonomichef över koncernen och dess dotterbolag krävs att du har goda ledaregenskaper och att du tidigare arbetat i roller med personalansvar. Vi ser att du arbetar strukturerat, har god samarbetsförmåga och trivs med varierande och utmanande arbetsuppgifter. Har du rätt kvalifikationer kommer du även ha en platschefsroll över ett av dotterbolagen Y-Ekonomi AB.

För att lyckas i din roll ser vi att du har goda kunskaper inom programmen Fortnox, Visma och Excel.

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Arbetstid och lön

Dagtid, lön enligt överenskommelse. Placeringsort Härnösand. Resor kan förekomma.

Om OnePartnerGroup

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern med ett unikt helhetskoncept för företag. Vi är en trygg partner när du behöver hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Hos oss har du tillgång till den bästa lokala kompetensen inom både yrkesarbetar- och tjänstemannasektorn. Du får också flexibla lösningar som möjliggör långsiktig tillväxt och lönsamhet.

Vi finns nära dig. OnePartnerGroup är verksamma på ett 50-tal orter, med cirka 2500 engagerade medarbetare. Genom vår kännedom om, och närvaro på, så många platser är vi Sveriges lokalaste samarbetspartner. Hur kan vi hjälpa dig?

Varmt välkommen till www.onepartnergroup.se

Övrig information

Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag. Sista ansökningsdag 2020-02-14. Alla frågor kring denna rekrytering besvaras av Onepartnergroup och rekryteringskonsult Patrik Olsson. Se nedan för kontaktuppgifter.

Fler jobb inom Ekonomi/redovisning/inköp

Ekonomiassistent till myndighet i Örebro
Ny
Jobbet är nyligen upplagt.
Ekonom på deltid

Ekonom på deltid

Gävleborgs län, Hudiksvall | Ekonomi/redovisning/inköp

Strategisk inköpare till Nelson Garden

Strategisk inköpare till Nelson Garden

Nelson Garden | Kronobergs län, Växjö | Ekonomi/redovisning/inköp

sista chansen
Sista ansökningsdag för jobbet är 31 januari. Skynda dig att söka!
Strategisk inköpare till Nelson Garden

Strategisk inköpare till Nelson Garden

Nelson Garden | Blekinge län, Karlskrona | Ekonomi/redovisning/inköp

sista chansen
Sista ansökningsdag för jobbet är 31 januari. Skynda dig att söka!