Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

MEGTEC Systems AB

Ekonom med controllerfunktion till MEGTEC Systems AB

Är du en erfaren ekonom som söker en ny utmaning i en internationell koncern? Vill du jobba i ett mindre företag i en stor koncern?  Då kan du vara rätt person för oss!

MEGTEC
MEGTEC Systems AB ingår i Dürr Systems AG, ett globalt företag ledande när det kommer till Clean Technology Systems och rening av industriella utsläpp. MEGTEC Systems AB förser marknaden med en mängd olika reningstekniker som elfilter, textilfilter, skrubbrar, katalytiska- och oxidationssystem

MEGTEC är just nu inne i en stark tillväxtfas och söker nu för omgående start en ekonom som vill vara med på deras tillväxtresa. Med kontor i centrala Göteborg erbjuds du en utvecklande och verksamhetsnära roll. Här blir du en del av ett gott gäng på totalt 25 medarbetare.
Dürr Sweden – Dürr (durr.com)

Om tjänsten
I rollen som ekonom med controllerfunktion på MEGTEC har du en nyckelfunktion för bolaget. Du är ett "hands-on" proffs som är fokuserad på resultat. Din funktion är ett direkt stöd för finansiell information och projektredovisningsinformation till VD och företagets anställda inom olika områden.
På ekonomiavdelningen har du en kollega som arbetar som ekonomiassistent som du kommer att ha ett tätt samarbete med. Vidare arbetar du på ekonomiavdelningen med flera olika moment såsom rapporter, supportera med information och dokumentation, förbereda månadsbokslut till tyska shared services center, du skickar månadsrapportering, förbereder och rapporterar cashflow, leasing, skatter, skattedeklarationer, budget, årsredovisning, prognos.

 Du är ansvarig för förberedelse och rapportering av moms, projektredovisning. Granska projektuppskattningar och fakturering samt planering varje månad med PM samt ansvarig för korskontroller med SAP, Sales Order skapande av försäljningsorder i SAP systemet och fakturera till kunder, kontoavstämningar för balansräkningskonton och förbereda månatlig information för delade tjänster som ska lanseras i systemet.

Andra finansiella och administrativa arbetsuppgifter: 
– Skapa nya kunder i System (SAP) med Global Tyska/Poland team
– Bistå årsredovisningen med revisorer – se till att årsredovisningen på engelska baserad på svenska görs av de externa revisorerna och rapporteras till Bolagsverket i tid;
– Kontakt med Shared Services-teamet i Tyskland och se till att de månatliga stängningarna för lokala böcker och IFRS-rapportering (Durr Germany) rapporteras i tid;
– Månatlig kontroll av kundfordringar och WIP (Working in Process) med områdets tjänster och supportera leverantörer med frågor. – Direkt kommunikation med Skatteverket i olika frågor.

Du får genomgå en utbildning om rutiner och Durr-procedurer. Det mesta av utbildningen om Durr-procedurerna kommer att vara online via teams med möjlighet att resa till Tyskland för att utbildas på plats med dina tyska kollegor.

Vad erbjuder MEGTEC
Hos MEGTEC får du verka i en helhet i det lilla företaget med det stora bolagets rutiner och struktur, med allt vad det innebär av rutiner, processer, rapporteringar och deadlines.
Du får verka i en internationell miljö med många kontaktytor med bland annat Shared Services-teamet i Tyskland och får tillgång till de oändliga utvecklingsmöjligheterna som kommer med koncernen.

Din profil
För att kvalificeras för denna roll ser vi att du är utbildad ekonom och har minst 4-5 års erfarenhet av alla löpande förekommande uppgifter på en ekonomiavdelning i SAP (FI och CO); redovisning, årsredovisning, skattedeklaration, momsredovisning, Sales Order -skapande av försäljningsorder, projektcontrollera, IFRS-rapportering och projektredovisning.

För att vara framgångsrik i tjänsten behöver du ha en hög IT -mognad och snabbt kunna sätta dig in i nya system med god erfarenhet av Excel. Du har erfarenhet av att självständigt göra fullständiga månadsavslut i en miljö där det är korta deadlines. Vi arbetar med SAP från April/22, därför önskar vi att du har erfarenhet i systemet sedan tidigare. Då koncernspråket är engelska behöver du ha goda kunskaper och förmåga att skriva, läsa och tala på både svenska och engelska.

Som person är du samvetsgrann och har en god struktur i ditt arbete och är van att växla upp i arbetstempo inför deadlines. Vi tror att du är självständig och har en initiativförmåga för att bidra till att hitta lösningar till nya uppgifter och situationer som kan uppstå. Du gillar att ha en bred kontaktyta och har förmågan att kommunicera med tydlighet gentemot kollegor i koncernen.

Ansökan
I rekryteringsprocessen samarbetar MEGTEC Systems AB med OnePartnerGroup. För frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta Tania Benitez på mailadress [email protected]. Anställning sker direkt hos MEGTEC.

Vi ber dig att skicka in relevanta intyg och betyg i samband med din ansökan. Vänligen sök via annonsen, vi tar inte emot ansökan via email.
Vi kommer att kalla till intervju löpande under rekryteringsprocessen och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdatum, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Välkommen med din ansökan!

 

Fler jobb inom Chef/Ledning

Fabrikschef till PG & WIP i Åseda

Fabrikschef till PG & WIP i Åseda

PG & Wip AB | Kronobergs län, Uppvidinge | Chef/Ledning

VD till MTB Mark & Trädgårdsbyggarna

VD till MTB Mark & Trädgårdsbyggarna

MTB Mark & Trädgårdsbyggarna AB | Stockholms län, Stockholm | Chef/Ledning

Gruppchef till Knightec

Gruppchef till Knightec

Knightec AB Umeå | Västerbottens län, Umeå | Chef/Ledning

Vi söker en Kontorschef till SHL Medical

Vi söker en Kontorschef till SHL Medical

SHL Medical AB | Stockholms län, Nacka | Chef/Ledning