Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

REMONDIS Sweden AB

Arbetsmiljöspecialist till REMONDIS Sweden AB

REMONDIS Sweden AB söker nu, till sin svenska återvinningsverksamhet med utgångspunkt från Göteborg, en duktig arbetsmiljöspecialist som brinner för säkerhet och arbetsmiljöfrågor.

REMONDIS-koncernen är ett av världens största företag inom återvinning, vatten och industritjänster med 38 000 anställda och verksamheter i Europa, Afrika, Asien och Australien.

REMONDIS svenska verksamhet erbjuder kundspecifika återvinningslösningar och arbetar tillsammans företag, privatpersoner och offentliga organisationer för att de ska få ut så mycket som möjligt av sina resurser. Varje år hanterar vi över 1 miljon ton material. I Sverige är vi ca 600 anställda och omsätter 2 miljarder kronor. Med nära 30 anläggningar finns REMONDIS över hela landet. Tillsammans jobbar vi för en hållbar framtid.

Rollen
Som arbetsmiljöspecialist ansvarar du för att samordna och driva det systematiska arbetsmiljöarbetet i enlighet med REMONDIS arbetsmiljöpolicy. Rollen innefattar både operativt såväl som strategiskt arbetsmiljöarbete.
Med en nollvision om olyckor krävs ständig utveckling av processer, utbildning av medarbetare och att hitta nya sätt att arbeta säkrare, och du blir en nyckelperson i detta arbete. Rollen ger dig en chans att göra en reell skillnad och du ges stor frihet och möjlighet att utveckla arbetet i samarbete med verksamheten.

Rollen innefattar bl.a. att:
• Leda och samordna samtliga övergripande initiativ till att förbättra bolagets arbetsmiljö – med målbilden ”noll olyckor”.
• Agera expert och rådgivare gentemot ledning och verksamhet
• Driva en kulturell resa mot en proaktiv Health & Safety-kultur
• Stödja, coacha, utbilda och kravställa linjeorganisationen avseende arbetsmiljöutredningar samt i genomförande av riskobservationer.
• Ta fram och genomföra arbetsmiljörelaterade utbildningar för verksamheten • Ansvara för bolagets avvikelsehanteringssystem
• Säkerställa regelefterlevnad kopplat till arbetsmiljöstandard – ISO 45001

Du tillhör HSEQ bestående av tre specialistfunktioner och rapporterar till Head of Operations Performance. Tjänsten är placerad på REMONDIS nyrenoverade huvudkontor på Hisings Backa. Då REMONDIS är verksamma över hela landet bör du vara beredd på att resor till de olika verksamheterna kan förekomma.

Din Profil
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, alternativt motsvarande erfarenhet från arbetslivet som vi bedömer likvärdig. Vi ser helst att du har minst 3-, men helst ytterligare några års erfarenhet av arbetsmiljöarbete. Har du jobbat med arbetsmiljö inom återvinning/transport ses detta som mycket meriterande. Dina kunskaper om rådande lagar samt krav inom arbetsmiljöområdet bör vara mycket goda och du har erfarenhet av- och kunskap om ISO 45001. Svenska och engelska, i tal och skrift samt B-körkort är absolut krav.

Som person är du pedagogisk och en duktig kommunikatör. Dina kontakter måste kunna anpassas efter mottagare och du har en god förståelse för att människor tar till sig kunskap på olika sätt. Du känner dig trygg i dig själv, jobbar strukturerat och gillar att jobba självgående, utan att andra måste driva på. Din approach bör vara social och relationsskapande. Då arbetsmiljöspecialisten på REMONDIS dagligen måste bygga och underhålla sina relationer är du duktig på att skapa förtroende och sprida trygghet i ditt sätt att jobba.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar REMONDIS med oss på OnePartnerGroup. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka därför din ansökan redan idag. Har du frågor eller behöver komma i kontakt med rekryteringsansvarig görs detta på mail [email protected] eller telefon