Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Vd till Fagersta kommuns nya bostadsbolag

Vision 2030 innebär att Fagersta är en kommun som växer hållbart. Omsorgen är väl utbyggd och det finns goda möjligheter till egen försörjning som ger människor grundtrygghet. Här finns en enkel, avspänd och välkomnande attityd som gör att vi alla kan vara oss själva och känna oss hemma. Med respekt för Fagerstas själ och med mod och kreativitet skapar vi vårt färgstarka Fagersta tillsammans.

Är du intresserad av att starta, driva och utveckla ett kommunalt fastighetsbolag?
Fagersta kommun söker nu en vd till kommunens nyinrättade fastighetsbolag Bergslagsbostäder AB. Fagersta kommuns bostadsbestånd består av knappt 160 lägenheter. Förvaltningen av bostadsfastigheterna hanteras för närvarande av Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund. I uppdraget ingår också att vara kommunens fastighetsstrateg.

Ditt uppdrag som vd för Fagersta kommunala fastighetsbolag innebär att starta, driva och utveckla bolaget. Inledningsvis kommer arbetsuppgifterna bland annat bestå av att planera och genomföra överföringen av bostadsbeståndet till bolaget, arbeta fram förslag till ägardirektiv samt att ta fram en plan för hur Fagersta kommun genom det nybildade kommunala fastighetsbolaget ska bli en starkare aktör på bostadsmarknaden i Fagersta. I dagsläget finns ingen personal anställd i bolaget.

Som fastighetsstrateg har du en ledande roll i att samordna de långsiktiga lokalbehoven hos kommunens verksamheter. Det strategiska arbetet handlar även om att planera för framtida markinnehav för såväl tomtmark som mark för industri och övrig verksamhet. I rollen ingår att medverka i beslut om förvärv och försäljning av fastigheter. Fastighetsstrategen är kommunens övergripande och samordnande kontakt mot Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund, som förvaltar kommunens fastighetsbestånd. 

Du ingår i kommunens ledningsgrupp där du tillsammans med dina kollegor förväntas ta ett aktivt ansvar för att leda kommunkoncernen mot kommunens vision 2030.  Nyckelfaktorer för att trivas och lyckas i rollen är att du har förståelse för vad det innebär för ett nybildat kommunalt bolag att förena affärsmässighet med politisk styrning, du har ett starkt samhällsintresse och en vilja att vara med och skapa ett bolag från grunden.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Erfarenhet och kompetens

  • Du har högskoleutbildning gärna inom ekonomi/juridik 
  • Du har relevant erfarenhet från fastighetsbranschen
  • Du har mycket goda kunskaper inom fastighets- och hyresjuridik samt fastighetsekonomi
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • Erfarenhet av att arbeta i politiskt styrda organisationer är meriterande
  • Uppdraget ställer krav på mycket god samarbetsförmåga, affärsmässighet, god kommunikativ förmåga och ett strukturerat och strategiskt angrepps- och arbetssätt
  • Du har ett holistiskt synsätt och känner dig bekväm i dialogen med såväl invånare som medarbetare och politiker samt anpassar ditt budskap efter målgruppen

I denna rekrytering samarbetar Fagersta kommun med OnePartnerGroup. Sista ansökningsdag är den 28 december men vi tillämpar löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Susanne Johansson på telefonnummer 076-134 49 00.

Fagersta ligger i norra Västmanland. Kommunen har en god utveckling och ekonomi, bland annat tack vare en omfattande samverkan med närliggande kommuner. Det geografiska läget är mycket bra med närhet till ett stort befolkningsområde. I kommunen är vi idag cirka 13 300 invånare.