Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

IGEMS AB

Automation Engineer till IGEMS

IGEMS AB är ett svenskt bolag i Borås som startades 2006 och har sedan dess utvecklat ett CAD/CAM system för vattenskärning. Idag är IGEMS marknadsledande inom en nischad bransch och systemet används av ca 50 tal tillverkare av vattenskärningsmaskiner med ca 7000 användare utspridda över hela världen. Bolaget omsätter idag ungefär 20 miljoner och har en väldigt god lönsamhet. Med stort intresse och ett långsiktigt fokus på tekniken har IGEMS programvara blivit branschstandard inom vattenskärning. 

IGEMS står inför en spännande tillväxtresa och behöver nu förstärka teamet med en erfaren automation engineer som är driven, lösningsorienterad och serviceminded.

Ditt uppdrag
Som automation engineer på IGEMS kommer du att arbeta med utvecklingen av både nya och befintliga produkter i IGEMS sortiment. Detta innebär hela processen från att skriva C#-kod för både HMI och CNC, utvecklingen och förbättringen av CNC-styrsystem för vattenskärning samt driftsättning. Du kommer således medverka från försäljningsskedet till det att maskinen och dess program är driftsatt, testad och överlämnad till kund. Vidare kommer du också stötta med att skriva den engelska tekniska dokumentationen för produkterna samt agera teknisk support för kunderna. I tjänsten ingår en del resor till kunder runt om i världen både befintliga och nya.

För att lyckas i rollen som automation engineer är du en person med hög servicekänsla som arbetar lösningsorienterat med stort intresse av att göra långsiktiga affärer för att garantera bästa möjliga resultat till kunderna. Vi ser också att du som person är självgående och trivs att arbeta med frihet under ansvar. Du är flexibel, noggrann och trivs med att driva egna processer.

Du som söker har en utbildning inom el-, automationsteknik eller liknande. Vidare har du också god erfarenhet av PLC-programmering och driftsättning, skriva C#-kod och har kunskaper i CAD/CAM. Du ska också ha kunskaper inom olika fältbussar, helst inom EtherCAT.
 
Har du dessutom erfarenhet av vattenskärning, design och implementering av funktionssäkerhetssystem är detta starkt meriterande.

Din ansökan

Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då urval sker löpande. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mirnessa Omerika på telefonnummer 073 – 425 51 09 eller mail [email protected]
 

Fler jobb inom Ingenjörsyrken

Ingenjör inom utveckling och testning till kund i Jönköping

Ingenjör inom utveckling och testning till kund i Jönköping

OnePartnerGroup Jönköping AB | Jönköpings län, Jönköping | Ingenjörsyrken

Statkraft söker Resource Manager & Project Control

Statkraft söker Resource Manager & Project Control

Statkraft Sverige AB | Västernorrlands län, Sollefteå | Ingenjörsyrken

Statkraft söker Resource Manager & Project Control

Statkraft söker Resource Manager & Project Control

Statkraft Sverige AB | Stockholms län, Stockholm | Ingenjörsyrken

Projektledare till kund i Jönköping

Projektledare till kund i Jönköping

OnePartnerGroup Jönköping AB | Jönköpings län, Jönköping | Ingenjörsyrken