Veg Tech söker Försäljningschef

Alvesta

Veg Tech söker Försäljningschef

Om oss
Veg Tech AB är Nordens ledande leverantör av vegetationsteknik. I mer än 30 år har vi försett byggnader och städer med multifunktionella växtsystem som bidrar med fördröjning av dagvattnet, förbättrar vattenkvalitet och gynnar den biologiska mångfalden. Vi erbjuder gröna systemlösningar som skapar levande städer för gröna tak, innergårdar & takträdgårdar, vatten- och markmiljöer, grönskande fasader mm.
Huvudkontor och produktion finns i Vislanda och vi omsätter ca 130 Mkr med dotterbolag i Danmark och Norge. Vi är idag ett 45-tal medarbetare. Säljkontor finns även i Stockholm, Göteborg, Helsingborg. Sedan sommaren 2018 är vi en del av Nordic Waterproofing Group som finns noterade på Stockholm Nasdaq Mid Cap. För mer info besök gärna www.vegtech.se

Vill du vara med och bygga ett bättre och vackrare Sverige med produkter som verkar för hållbarhet? Om du står för kvalitét, engagemang, respekt och kreativitet i ditt arbete kommer du bli framgångsrik i rollen som försäljningschef hos oss.

Under 30 år har vi hjälpt våra kunder att skapa grönare, vackrare och mer naturliga omgivningar för den framtida gröna staden. Vi har odlat och utvecklat olika vegetationssystem och är idag ledande leverantör till byggföretag, fastighetsägare och offentlig sektor. Med ett brett sortiment av högklassiga växtprodukter inom exempelvis gröna tak, fasadgrönska, gröna innergårdar och vattenrening förser vi kunder i hela Norden med hållbara vegetationssystem.

Dina arbetsuppgifter
Som försäljningschef har du det övergripande säljansvaret för Veg Techs två segment, Park & landskap samt Bygg. I nära samarbete med vd tar du fram försäljningsstrategier och planer, lägger budget och följer upp resultat. Du identifierar nya marknader och kunder samt analyserar trender så att vi fortsätter ligga steget före våra kolleger i branschen och möjliggör den tillväxtresa vi har påbörjat.

Du deltar i försäljningsarbetet både operativt ute hos våra kunder och genom ett aktivt och närvarande ledarskap för dina 11 medarbetare i säljteamet. Du förväntas driva affärsförståelsen i säljorganisationen och utveckla, entusiasmera samt inspirera dina medarbetare. Du utgår från huvudkontoret i Vislanda men förväntas verka ute på fältet, främst via övriga säljkontor i Stockholm, Göteborg och Helsingborg. Vidare rapporterar du direkt till vd och sitter med i ledningsgruppen.

Din profil
Vi söker dig med personligt engagemang, stort säljdriv och öppet sinne för nya tankemönster. Du drivs av att göra lönsamma affärer i kombination med att alltid leverera högkvalitativa, hållbara produkter. Ditt kundfokus och affärsmässighet är utmärkande drag hos dig och du vet att nyckeln till framgång ligger i det personliga mötet med kunderna.

Vi ser att du brinner för ledarskap och är bra på att motivera och ta till vara på dina medarbetares individuella kompetenser för att därigenom kunna skapa starka team. Du är en kommunikativ och lyhörd ledare som är engagerad i dina medarbetares arbetsvardag.

För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har
• Några års erfarenhet av rollen som marknadsinriktad ledare
• Erfarenhet av projektförsäljning, med dokumenterat goda försäljningsresultat
• branscherfarenhet inom bygg, fastighet eller anläggning
• Med fördel högskole-/universitetsutbildning med teknisk inriktning

Vad kan vi erbjuda dig?
På Veg Tech välkomnas du till en familjär och god stämning i ett börsnoterat bolag som satsar på långsiktig tillväxt med kvalitét och kundnöjdhet i fokus. Vi har en ambitiös tillväxtanda där du kommer spela en avgörande roll för att nå framtida målsättning. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där kvalitét, engagemang, respekt och kreativitet genomsyrar allt vi gör. En kultur som gjort oss till Sveriges främsta leverantör av hållbara vegetationssystem.

Din ansökan
Vi har i denna rekrytering valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. Vid frågor kontakta gärna rekryteringskonsult Gabriella Leske på 0470-32 38 32.
Sista ansökningsdag är den 5 maj.

Laddar...