Bli en lagspelare! Lagkaptenen tipsar

Vid en första anblick så kanske man inte förknippar arbete med fotboll. Men faktum är att värderingar som lagarbete och samarbete har blivit alltmer attraktiva – och viktiga – på våra arbetsplatser. I ett bra lagarbete kan medarbetare uträtta mer än om de hade jobbat individuellt. Men hur ser man till att bli en lagspelare? Vi ställde frågan till Denis Velić, före detta fotbollsspelare i Allsvenskan och lagkapten i Östers IF, numera kundansvarig på OnePartnerGroup Sydost.

Vad är fördelarna med att arbeta i team istället för individuellt, enligt dig?

– Den största fördelen är att man i grupp kan prestera mycket mer. Ensam är inte stark, det är tillsammans med andra som man hittar sina styrkor. Även vid seger eller efter en bra prestation så blir också glädjen starkare än om man är själv.

Vilka värderingar bör man försöka bära med sig in i ett grupparbete?

– Det jag tänker på i första hand är prestigelöshet. Man tar det för gruppens skull, gör jobbet som står framför en och man är ödmjuk inför uppgiften och ödmjuk inför sina lagspelare. Så prestigelöshet är nog det viktigaste, och att vara transparent.

 

 

Finns det några sociala barriärer som kan hindra en från att vara en lagspelare? Hur kan man i så fall göra för att motarbeta dem?

– Alla är olika. Man ska aldrig tvinga någon att ändra sin personlighet, utan man får försöka utveckla de positiva sidor man redan har och se till att de blir ännu bättre. Det är där lagspelet kommer in. Är jag bra på något, då kan jag också se till att bli riktigt bra på det. Det pratar jag mycket om i fotboll – om alla går 100 procent in i sin egen roll då blir pusslet mycket enklare att lösa. Mittbacken gör sitt, forwarden gör sitt och då faller bitarna på plats.

För en person som kommer in utifrån kan det vara knepigt att komma in i en viss gruppdynamik. Hur hittar man bäst sin roll i ett team?

– Var lyhörd så att du kan uppfatta vilken kultur som råder i teamet och bolaget, och vilka normer som gäller. Men samtidigt får du inte heller vara för feg, så att du glömmer att visa dina goda sidor och kompetenser. Det är ju just därför man har hittat till det jobbet från början. Att man har något som andra inte har. De sidorna ska du absolut lyfta fram. Lyhördhet och att visa sina kompetenser. Det är nog det viktigaste om man kommer utifrån.

 

Det kan vara lätt att känna sig stressad eller otillräcklig i ett team. Hur lär man sig bäst att tänka positivt och inse sitt eget värde?

– Lite samma sak där – alla som är nya på ett jobb eller i ett lag vill gärna visa direkt att man driven. Men det måste också få ta tid att anpassa sig. Tålamod och trygghet i att man har en viss kompetens som varierar från person till person. För vissa tar det bara någon vecka och andra en månad. Men det finns definitivt trygghet att hitta i det faktum att man har en viss kompetens, att känna att ”det här kan jag”.