Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Söka jobb

1 min lästid

Väck intresse med ditt personliga brev

Med ett personligt brev har du möjligheten att göra ett första intryck, berätta varför du vill ha jobbet och varför de ska välja just dig. Det är väl värt att lägga lite extra tid på att tänka ut vad du vill framhålla och hur du ska sticka ut från mängden av kandidater. Utgå alltid från det aktuella jobbet du söker. Det är bra att ha ett grundbrev, men se till att uppdatera och anpassa så att det tydligt syns att det inte är ett standardbrev.

Varför just du?

I brevet ska du fokusera på de delar som du kan leva upp till utifrån vad som efterfrågas i platsannonsen. Lyft kompetens, erfarenhet och meriter som är relevanta just i det här fallet. Berätta varför du är bäst lämpad för de arbetsuppgifter som jobbet innebär. Beskriv tydligt och kortfattat vilken arbetslivserfarenhet och vilka lärdomar du kan ta med dig in i det nya jobbet. Det är också intressant för en arbetsgivare att veta vad du har för framtida ambitioner. Var öppen med vilka mål och drömmar du ser framför dig.

 

Följ en tydlig struktur

Strukturera brevet med rubrik, inledning och beskrivande text. För att fånga intresset är det bra att redan inledningsvis skriva vilken tjänst du söker och varför. Håll en trevlig och korrekt ton. Avsluta enkelt med till exempel Med vänlig hälsning och därefter ditt för- och efternamn. Glöm inte att kontrollera att dina kontaktuppgifter finns med på slutet.

 

Nå fram på rätt sätt

Det viktigaste med ett personligt brev är innehållet. Självklart ska du ha en bra struktur och använda ett läsbart typsnitt. Det finns många sätt att sticka ut, ett kan vara att skriva en bra inledning, en annan att göra en snygg layout. Om du exempelvis skriver att du är en kreativ person, kan det finnas en poäng med att visa det i din ansökan. Men du kommer långt även med ett tydligt och prydligt brev. Lycka till!

Andra artiklar för dig!