Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Söka jobb

2 min lästid

Tänk efter före på sociala medier

Idag använder de allra flesta personer sociala medier, och det är ett utmärkt ställe att marknadsföra dig själv och ditt personliga varumärke. Men med det snabba tempot och ständiga scrollandet kan de också skada ditt rykte genom några få knapptryckningar. Det är därför otroligt viktigt att du tänker efter innan du lägger upp någonting på sociala medier. Här är tre frågor som du bör ställa dig själv innan du ”postar”:

Kan någon uppfatta det som kränkande?

Att lägga ut starka åsikter om något kan vara både bra och dåligt. Det kan förstärka bilden av dig och visa att du brinner för något, men det kan också få negativa konsekvenser om din åsikt kan verka kränkande för andra. Fundera över hur det du skriver kommer att uppfattas hos olika människor som kommer att se det. Om det riskerar att göra någon illa berörd är det bäst att hålla det för sig själv.

 

 

 

Kan du stå för det du skriver?

Det du skriver kommer att synas för många människor. Hamnar du i en hätsk diskussion som upprör dig kan det vara lätt att säga saker som du egentligen inte menar, och lägga upp en kommentar som du senare kommer att ångra. Bittra kommentarer kommer att skada ditt personliga varumärke, även om du tar bort den efter en stund gör det snabba tempot på sociala medier att någon fortfarande kommer att ha sett den. Tänk därför alltid efter innan du kommenterar om det verkligen är något du kan stå för och inte kommer att ångra senare.

 

 

Hör det ihop med ditt personliga varumärke?

Vad säger ditt inlägg om dig? Stämmer det överens med ditt personliga varumärke? Både innehållet och tonen säger något om vem du är. För att verka trovärdig gäller det att ha en röd tråd genom allt du gör och säger, även på sociala medier. Så se till att du berättar om de saker och ämnen som passar ihop med ditt personliga varumärke, och berätta det med ett språk som passar dig.

Andra artiklar för dig!