Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Söka jobb

1 min lästid

Sök jobb med hjälp av den senaste tekniken

Det var länge sedan platsannonser i dagstidningen var det huvudsakliga sättet att hitta ett jobb. Med tiden har jobbsökandet alltmer förflyttat sig till internet, och med ny teknik finns det idag massvis med alternativ för dig som jobbsökare både via datorn och mobilen. Något som har växt mycket de senaste åren är möjligheten att söka jobb via sociala medier. Så här hittar du jobben – och så får du rekryterarna att hitta dig.

Skapa din professionella yrkesprofil

Om du använder sociala medier för privat bruk kan det vara en bra idé att skapa ytterligare en profil som du helt ägnar åt din yrkeskarriär och ditt professionella jag. På både Facebook och LinkedIn kan du enkelt lista dina meriter och tidigare erfarenheter. Lite som ett digitalt CV. Se också till att i din profil ha med nyckelord som tänkbara arbetsgivare kan tänkas söka efter. Som profilbild är det bästa ett porträtt av dig själv med neutral bakgrund.

 

 

Bygg upp ditt kontaktnät

Lägg till så många kontakter du kan, i första hand de du har stött på i ditt yrkesliv. Skapa som vana att lägga till nya personer du träffar i jobbsammanhang på LinkedIn efter ett möte. Ju större kontaktnät du har desto större är dina jobbchanser.

 

Följ rätt sidor och personer

Genom att följa rätt hashtags, företag och personer på sociala medier kan du se till så att du får nys om de jobberbjudanden som finns. På Facebook kan du också gå med i olika jobbsökargrupper och branschgrupper, där du både kan hitta erbjudanden, vara aktiv och posta inlägg om att du själv söker jobb. Du kan också marknadsföra dig själv i det vanliga flödet – posta ett inlägg om att du letar efter ett specifikt jobb och be dina följare att dela eller retweeta. Om inlägget får spridning finns chansen att rätt person ser dig.

Andra artiklar för dig!