Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Söka jobb

9 min lästid

Så klarar du arbetsintervjun på bästa sätt – från förberedelser till uppföljning

Har du sökt ett nytt jobb och fått chansen att gå på anställningsintervju? Du är inte ensam om att känna dig nervös och pirrig inför intervjun. Vi finns här för att guida dig genom processen – hela vägen från förarbete till uppföljning. I vår guide har vi samlat våra bästa tips för att du ska lyckas så bra som möjligt på intervjun.

Förberedelser

 

För att prestera så bra som möjligt på en arbetsintervju så är det viktigt att lägga tid på förberedelser, här är vad du kan göra: 

Researcha

Om du inte redan gjort det när du gjorde din ansökan är det nu god tid att ta reda på så mycket som möjligt om företaget. Vad är det för typ av företag? Hur ser kulturen ut? Börja med deras hemsida, men försök även att hitta andra källor som sociala medier, googla eller ta kontakt med någon som redan jobbar där. På intervjun vill du visa att du är engagerad, så att redan kunna mycket om företaget kommer ge dig ett försprång. 

Tänk efter

När du har fått ett hum av vad det är för företag är det dags att tänka lite själv. Vilka av dina yrkesmässiga och personliga egenskaper tror du att arbetsgivaren är mest intresserad av? Lyft fram dem. Du förväntas ha egna frågor på intervjun, så förbered några som är skräddarsydda till den specifika arbetsgivaren. Förbered också några svar på frågor du kan tänkasfå, men var beredd på att bli överraskad. 

Hitta lugnet

Det är helt naturligt att vara nervös inför en intervju, men försök att lugna ner dig själv lite innan. Ta en promenad, prata med en kompis eller lyssna på en bra låt. Ja, du vet säkert redan vad som lugnar just dig. Lite nervositet är svårt att komma ifrån, men försök att minska den så mycket som möjligt så att den inte hindrar dig från att göra bästa möjliga intryck. 

 

Under intervjun – Undvik att…

Inte komma i tid

Första intrycket är viktigt, och att du kommer i tid till intervjun visar på att du kan passa tider och är ordningsam.

Ge för korta svar

För korta eller enformiga svar ger en bild av att du inte är så intresserad eller villig att prata om dig själv.

Ge för långa svar

För långa och svamliga svar ger en bild av att du är ostrukturerad och flummig. Ditt svar ska vara utvecklat, men inte innehålla något mer än det som frågades efter.

Prata illa om din tidigare eller nuvarande arbetsgivare

Det här ger intrycket av att du är en sådan som alltid skyller ifrån sig och inte kan erkänna sina egna misstag. Även om det faktiskt var så att du blev dåligt behandlad bör du inte nämna det. Fokusera istället på varför du vill gå vidare. 

Glömma att sätta mobilen på ljudlöst

Du kommer förmodligen inte bli bortvald bara för att din mobil börjar ringa, sånt händer. Det som däremot kan hända är att det gör dig nervös och får dig att tappa koncentrationen, vilket du såklart vill undvika.

Trycka ner dig själv

Du kommer garanterat att bli ombedd att prata om dina svagheter, och då är det bra att vara hyfsat ärlig – men ta aldrig upp dem själv utan att ha fått frågan.

Ställa krav direkt

Börja inte intervjun med frågor om lönen eller semester. Det här är något du kan diskutera innan du bestämmer dig för att tacka ja till jobbet. Att ta upp det för tidigt kan ge en bild av att du är mer intresserad av förmånerna än själva jobbet.

Oroa dig

Att göra fel är mänskligt, alla kandidater kommer att göra det. Försök att inte oroa dig eller haka upp dig för mycket på något enstaka felsteg som du gör – det är inte det som avgör. Det är helhetsbilden som den du träffar utgår från. 

 

Under intervjun – Försök att…

 

Småprata med potentiella kollegor innan

Inte bara för att visa för eventuella framtida kollegor att du är peppad och nyfiken, utan även för att du ska få en bild av företaget och dess kultur. Dessutom är det en bra uppvärmning inför själva intervjun.

Ha ett bra kroppsspråk

Se till att ditt kroppsspråk är på topp, hälsa med ett fast handslag och håll (en naturlig mängd) ögonkontakt. 

Vara ärlig, men inte för ärlig

Du tjänar långsiktigt på att vara så ärlig som möjligt under anställningsintervjun, både för dig och din framtida arbetsgivares skull. 

Ställa frågor

En intervju ska vara en konversation. Givetvis kommer du att få fler frågor än vad du förväntas ställa, men om du inte ställer några frågor så finns det en risk att intervjuaren inte ser hur engagerad du faktiskt är. 

Visa självförtroende

Visa att du är personen de letar efter. 

TIPS!

Intervjua intervjuaren – så får du reda på om företaget är något för dig 

En arbetsintervju är inte bara ett sätt att sälja in dig själv, det är även ett ypperligt tillfälle för dig att ta reda på mer information om företaget. Det är ju trots allt där du kanske kommer jobba framöver, och om du står och väger mellan olika positioner är det bra att ha så mycket underlag som möjligt om arbetsplatserna.  

 

Under intervjun – Fråga om…

 

Kulturen

Hur ser kulturen på företaget ut? Är den inkluderande? Förväntas du anpassa dig till den eller tar den hänsyn till dig? Vad finns det för värderingar? Det är saker som garanterat kommer påverka dig när du väl börjar och är någonting som du vill ha koll på innan. 

Framtiden

Det är bra att fråga om framtiden för att få koll på ambitionsnivån på företaget. Om företaget inte verkar ha några framtidsplaner tyder det på ganska låga ambitioner, och då får du fråga dig själv vilken typ av företag som du vill jobba på. Det är även bra att ta reda på dina egna möjligheter att utvecklas. 

Förväntningar

Vad kommer att förväntas av dig egentligen? Hur mycket ansvar kommer du att behöva ta? Hur mycket kommer du att behöva jobba? Hur stressigt är det? 

Tjänsten

Få dem att berätta mer om tjänsten. Är det någon du ersätter? Om inte, varför har de skapat den? Be dem att gå igenom en vanlig dagså att du får en uppfattning om vad du faktiskt kommer att göra.

Nästa steg

När får du reda på om du har gått vidare? Hur ser processen ut härifrån? Förväntas du följa upp? Se till att ha koll så att det inte blir några onödiga missförstånd.

Det som är viktigt för dig

Vad är det viktigaste för dig på en arbetsplats? Vad är det som du faktiskt vill veta? Vad är relevant för dig? Fråga om det – det är nu du har chansen.

 

Så följer du upp

 

Efter intervjun kan det vara svårt att veta vad du ska göra. Ska du bara vänta eller ska du vara proaktiv? Oavsett hur bra intervjun gick är rekryteringsprocessen inte över förrän du formellt har fått jobbet. Men att följa upp med är alltid en bra idé – förutsatt att det görs på rätt sätt.

Följ upp med rätt person

Har du möjlighet ska du såklart följa upp med personen som intervjuade dig eller din rekryterare. Om det mot all förmodan inte går så får du följa upp med personen som har hand om rekryteringar på företaget. 

Skicka ett tackmail

Direkt efter intervjun kan det vara bra att skicka iväg ett tackmail. Det ska inte vara för långt, bara några rader där du tackar föratt du fick komma ̊ intervju och berättar att du fortfarande är intresserad av tjänsten.

Ett telefonsamtal med rätt timing

Nästa steg är att följa upp med ett telefonsamtal, men gör det inte för snabbt. Om du ringer dagen efter finns det risk för att det inte har hänt något. Vänta åtminstone ett par dagar, då ökar chansen att processen har rört sig framåt och dessutom blir det mer av en påminnelse om dig själv. Vänta dock inte mer än två veckor – vissa rekryteringsprocesser tar förvisso väldigt lång tid, men om du väntar mer än två veckor finns risken att de redan har gått vidare.

Se till att ha en annan anledning när du ringer

Ring inte bara för att kolla hur du ligger till i processen, det kan ge fel intryck. Se till att du har något relevant att säga, en fråga om tjänsten eller dylikt, som berättigar ditt samtal. Det kommer att ge intrycket av att du är intresserad på rätt sätt.

Prata med dina referenser

Om det har gått bra kommer de förmodligen att höra av sig till dina referenser. Här vill du hinna före, förbered dem på att de kan bli uppringda. Det kan också vara bra att påminna dem lite om dig och hur det var att jobba tillsammans. Har du en referens som väger tyngre än de andra, så ta en lunch med den personen. Det kommer leda till ett bättre och mer välgrundat omdöme. 

Var beredd på ett nej

Även om du kände att intervjun gick hur bra som helst så kan det fortfarande bli ett nej. 

Se det inte som något personligt i så fall, det kan finnas många anledningar. Att be om feedback kan vara en bra idé, för att du ska kunna utvecklas till nästa gång det är dags för en intervju.

Sluta inte söka jobb

Om du får ett nej – ge inte upp, har du fått komma på en intervju är du utan tvekan en attraktiv kandidat och kommer att få flera. Ta vara på farten och sök flera jobb, den viktigaste egenskapen som jobbsökare är att vara ihärdig, och har du lyckats gå över intervjutröskeln en gång kan du göra det igen. Förr eller senare kommer du att lyckas hela vägen!