Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Söka jobb

3 min lästid

Möt våra LIA-studenter Erik och Gabriel

Möt våra LIA-studenter Erik och Gabriel – som har intagit OnePartnerGroups kontor i fantastiska Göteborg. Varför föll valet på att göra praktiken hos OnePartnerGroup och vad är målet med praktikperioden? Vilket är drömjobbet och vad har de för tips till andra studenter som söker praktik? Allt detta får du reda på här!

 

Från vänster: Gabriel Eliasson, Erik Andersson

 

Utbildning och inriktning

Gabriel: Internationella Marknadsföringsprogrammet på Högskolan i Halmstad
Erik: Stockholm School Of Business, Säljare B2B (Account manager)

 

Drömjobb?

Gabriel: ”Mitt drömjobb är att få underlätta människors liv. Antingen individens eller samhället i stort. Att få arbeta med något jag själv tror på är avgörande för att jag ska ge mig på det.”

Erik: ”Drömde om att bli brandman som barn.”

 

Varför föll valet på att göra din praktik hos just OnePartnerGroup?

Gabriel: ”Då jag är sportintresserad och kollar mycket på idrott har inte OnePartnerGroups logga gått mig obemärkt förbi. När det sedan var dags för mig att söka praktik kom jag i kontakt med Carola som är försäljningschef i Göteborg. Jag träffade Carola och märkte tidigt i samtalet att hon verkligen lyssnade på vad jag hade att säga och noterade mina önskemål. Jag fick ett väldigt bra intryck av Carola och hela organisationen så jag kände ganska direkt att, här vill jag vara!”

Erik: ”Har alltid varit sugen på säljyrket. Sen arbetar även min bästa kompis som säljare och det har såklart spelat stor roll i att jag valde att plugga till Säljare B2B.”

 

Varför föll valet på just denna utbildning?

Gabriel: ”Min utbildning är i grund och botten en företagsekonomisk utbildning. Ekonomi är något som länge har intresserat mig, allt från privat- till företagsekonomi. Att få kombinera ekonomi med att lära mig mer om marknadsföring och den potential som finns inom detta är verkligen superintressant!”

Erik: ”Har alltid hört gott om OnePartnerGroup, Sen har jag följt företaget på sociala medier och det har bekräftat det jag hört. Sedan tog jag kontakt med Carola och efter första intervjun visste jag att det var här jag ville göra min LIA.”

 

Målet med praktikperioden?

Gabriel: ”När jag sökte efter praktikplats hade inte jag en specifik roll eller tjänst som jag tvunget ville ha. Jag ville hellre bli delaktig i så mycket som jag kunde i en organisation. Målet med praktikperioden blev därför att, under mina 10 veckor, hitta den roll som jag tror kan passa mig och det jag vill utvecklas inom.”

Erik: ”Självklart att få jobb. Men också att få lära sig så mycket som möjligt och bidra med energi, glädje och nya ögon.”

 

Vad har varit det bästa med praktiken?

Gabriel: ”Det bästa med praktiken här är att man får mycket frihet under ansvar. Får jag en uppgift är det ingen som säger till mig exakt hur denna ska utföras, det är upp till mig att lösa och forma uppgiften utefter hur jag själv vill göra det. Det gör arbetet mer givande för mig då jag får testa mig fram för att se vad som fungerar bra och inte. Sen så är det ett grymt gäng som jobbar här och man får verkligen hjälp och stöd från alla!”

Erik: ”Arbetskamraterna, det är en väldigt familjär känsla på kontoret. Jag blev välkomnad med öppna armar redan dag ett och känner verkligen en glädje över att gå hit. Pingismatcherna har ju varit en stor hit dessutom!”

 

Tips till andra studenter som söker praktik?

Gabriel: ”Var ute i god tid! Du har säkert fått höra det sen tidigare men det kan vara värt att påminna om. Ge dig själv också chansen att skaffa dig en praktikplats som du tror kan vara givande för dig. Att sitta vid skolbänken i alla ära, men att faktiskt komma ut på en arbetsplats och få se hur det fungerar är väldigt lärorikt. Praktik är en grym ingång i arbetslivet så se till att ta vara på chansen!”

Erik: ”Testa något nytt på första LIA perioden och sök in till ditt drömjobb på LIA-2. Jag hade ingen erfarenhet från bemanning & rekryteringsbranschen tidigare Var ute i god tid, börja fundera på vad du vill jobba med & testa redan när skolan börjar, det kommer du ha god nytta av när det väl är dags att börja söka. Ett sista tips, var inte rädd. Ring beslutsfattare, det värsta som kan hända är att du får ett nej.”