Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Söka jobb

3 min lästid

Hitta ditt drömjobb – Andreas Lindqvist delar med sig av sina bästa tips

Går du i tankarna på att testa något nytt och byta jobb? Andreas Lindqvist, VD för OnePartnerGroup Umeå, delar med sig av sina bästa tips till dig som är jobbsökande.

– Mycket hänger på ditt engagemang när du söker jobb. Vi på OnePartnerGroup försöker vara schyssta framåtlutande lagspelare vilket driver oss mot nya framgångar. Förhoppningsvis inspirerar det dem vi hjälper också, säger han.

En första fråga Andreas brukar ställa till dig som arbetssökande är varför du vill byta jobb. Om det är så att du egentligen trivs där du är kanske det räcker med att gå till din arbetsgivare och fråga vad det finns för möjligheter internt.

– Om du behöver byta jobb för att må bra är det en annan sak, säger han.

Ett tips han brukar ge då är att fundera över vad du kan skriva i ditt cv förutom uppenbara saker som tidigare anställningar och utbildningar.

– Glöm inte att du ofta har mer erfarenhet än du tror. Är du engagerad i ideella uppdrag, jobbat utomlands, ordförande i bostadsrättsföreningen, tränar ett fotbollslag eller liknande så ta med det. Det visar på energi och inre driv vilket ofta efterfrågas.

Det är viktigt att anpassa ditt cv efter det jobb du söker och betona det som efterfrågas i en platsannons. Lyft fram det som kan hjälpa dig på vägen och sök varje jobb som om det är en unik tjänst du vill ha.

– Jag varnar alltid för att söka en massa jobb samtidigt för att du måste ha ett arbete. Arbetsgivaren märker om du skickar en allmän ansökan som gått ut till fler. Utgå från just det aktuella företaget när du skriver ditt cv och lägg ordentligt med tid på de jobb du vill ha. Skippa de andra.

Andreas Lindqvist har guidat många människor rätt och menar att de goda exemplen är något som bär honom framåt. Att hjälpa människor nå sina drömmar är något som driver honom.

– Sluta aldrig att drömma, tänk istället över hur du ska nå din dröm. I slutänden är det du som gör dina val och drömmer du om något nytt så våga pröva vingarna. På vägen kan du fråga mig om goda råd, säger han.

Andreas tips för att nå drömjobbet

– Vad är ditt mål och var finns de jobben? Behöver du ta ett annat jobb på vägen mot ditt mål?

– Hitta en karriärpartner som kan guida dig. Någon som kan din lokala ort och tipsa om vilken väg du bör gå.

– Kanske finns en position hos din nuvarande arbetsgivare som du vill ha, men som kräver en extern karriärväg för att sedan komma tillbaka till företaget.

– Se över din offentliga profil. Skaffa en LinkedIn-profil med inställningen ”open to work” och städa i dina Facebook- och Instagramprofiler. Här kan du ta del av tips och tricks för att lyckas på LinkedIn.

– Vilka finns i ditt kontaktnät? Finns möjligheter till referenser eller jobb där? Ett gott ord från någon du känner är guld värt.

– De flesta företag har eventuella lediga tjänster ute på sin hemsida och många tar även emot spontanansökningar.

– Glöm inte bort bemanningsföretagen. Allt fler företag väljer att gå via sådana. Om du listar dig där kan vi söka upp dig via vår databas när vi söker lämpliga kandidater till olika tjänster. Här kan du registrera ditt CV.

Och du, stort lycka till!

Söker du jobb i Umeå, Stockholm, eller i någon annan stad i Sverige? Vi har massor av lediga tjänster som väntar på dig. Här hittar du våra lediga jobb.