Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Söka jobb

2 min lästid

Håll dig aktiv mellan jobb

Om du hamnar mellan jobb är det lätt att känna dig lite utanför, att du har halkat ur din rytm. Om det har gått väldigt länge kan det till och med kännas hopplöst. Det viktigaste är att inte ge upp, det finns alltid saker för att hålla sig igång och inte falla ner i förtvivlan.

Håll uppe gamla rutiner

Om du nyligen har blivit av med jobbet kan det vara en idé att hålla sig kvar i rutinerna som du hade. Försök exempelvis att gå upp samma tid och kanske gå till ett café eller ett bibliotek och gör ditt arbetssökande där. Brukade du träna? Träna mer! Se till att du håller dig igång ungefär lika mycket som när du jobbade.

 

 

Ta ströjobb

Om du har möjligheten är det bra att ta lite kortvariga jobb för att vässa arbetssinnet och få in lite extra pengar. Hör med dina kontakter om de har något du kan göra, kanske kan du vikariera någonstans? Letar du efter en tyngre tjänst kan rekryteringsprocessen ta tid, och då är det extra viktigt att du håller dig sysselsatt. Även om du känner dig överkvalificerad för något är det förmodligen bättre än ingenting. Se bara till att inte tappa bort ditt mål.

 

Rör dig bland folk

Att inte längre träffa kollegorna kan bli ganska ensamt, så det är viktigt att även hålla det sociala livet uppe. Gå på mingel eller andra event. Att luncha med vänner och familj är ett bra sätt att både komma ut ur huset och hålla igång socialt. Utöver det är det bra att engagera sig i något, t.ex. volontärarbete eller en idrottsförening. Allting som får dig att röra dig bland folk kommer att hålla motivationen uppe. Och vem vet, det kanske till och med kan dyka upp en jobbmöjlighet.

 

Minimera dötiden med en hobby

Har du en gammal hobby att damma av eller något nytt som du alltid velat prova? Nu har du ett gyllene tillfälle. Givetvis ska du inte låta det äta upp den tid som du måste lägga på ditt jobbsökande, men att ha någonting som minimerar din dötid kommer att göra mycket för ditt välmående.

 

Andra artiklar för dig!