Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Söka jobb

1 min lästid

Förbered dig inför jobbintervjun

Att vara väl förberedd när du går till en anställningsintervju ökar dina förutsättningar för att göra ett bra intryck. Samtidigt kan du själv ställa de frågor du behöver för att ta reda på om det verkligen är rätt jobb för dig. Du har blivit utvald bland många andra kandidater. Här kommer några tips på hur du tar vara på den chansen.

Läs på innan

Innan du går på intervjun behöver du läsa på om företaget. Tänk efter på vilket sätt du kan passa in där och vad du kan tillföra. Fundera även ut vilka frågor du vill ha svar på. Att vara påläst visar att du är intresserad och engagerad.

Låt rekryteraren leda samtalet, men var inte rädd för att ta plats genom att ställa relevanta frågor och bekräfta att du faktiskt vet lite om företaget.

Det kan vara bra att hålla en neutral linje utan att bli för personlig. Kort sagt, var trevlig och positiv men gå inte in på privata frågor, varken dina eller rekryterarens.

 

Undvik stress

Se till att du har gott om tid så att du inte behöver stressa till intervjun. Ta även med dina nedskrivna frågor och alla papper som rör ansökan: kontaktuppgifter till referenser, arbetsintyg, ditt CV, betyg etc.

Var hel och ren utan att klä upp dig, du ska känna dig bekväm. Tänk också på ditt kroppsspråk. Ögonkontakt och en rak kroppshållning inger förtroende.

 

Bra intryck för båda

Tacka gärna ja till kaffe eller te, det kan vara bra att bryta isen med lite kallprat vid kaffemaskinen innan det är dags för själva intervjun. Om du är nervös hjälper det kanske att tänka på att intervjun också är till för dig och att även rekryteraren ska göra ett bra intryck. Det är en tvåvägsmatchning.

Innan du går från intervjun, kom ihåg att fråga när du kan förvänta dig ett besked. Lycka till.

Andra artiklar för dig!