Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Söka jobb

1 min lästid

Få en bra start på nya jobbet

Att börja på ett nytt jobb kan kännas lite pirrigt. Det är lätt att bli nervös och drabbas av prestationsångest. Men det finns några knep för att snabbare komma in i både arbetsuppgifterna och arbetsgruppen. Innan du börjar på den nya arbetsplatsen kan du förbereda dig genom att ta reda på så mycket som möjligt om företaget. Du kan hitta information på webbsidan och genom att googla.

Var intresserad

Du kan också försöka påverka din introduktion, så att du får inblick i verksamheten i stort och ett helhetsgrepp på dina arbetsuppgifter. Ställ frågor redan från början och visa att du är intresserad. Anteckna så kommer du ihåg och slipper fråga igen. Erbjud din hjälp om du kan och se till att vara tillgänglig för dina kollegor.

Om det inte redan finns en introduktionsplan, kan du sätta dig med din chef och strukturera upp den närmaste tiden. I vilken ordning ska du lära dig saker, vad ska du prioritera? Vem är din handledare och vem vänder du dig till när det dyker upp frågor. Då vet ni båda vilka förväntningar som finns.

 

 

Ta reda på företagskulturen

Visa intresse för dina medarbetare genom att fika och luncha med dem. Ta reda på vilken företagskultur, vilka rutiner och traditioner som finns. Det är en viktig del för att komma in i gänget. Efter en tid kan du stämma av med chefen hur allt går, vad som fungerar och vad som behöver utvecklas. Vänta inte för länge, boka gärna in tidpunkter för feedback direkt.

 

Sköt om dig

Första tiden på ett nytt jobb kan vara krävande både fysiskt och psykiskt. Planera inte in stora projekt på fritiden, utan ge dig själv chansen att fokusera på arbetet. Vila och gör roliga saker som ger energi när du är ledig. Det kommer att bli bra, de har ju valt den bästa för jobbet – alltså dig.

Andra artiklar för dig!