Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Söka jobb

2 min lästid

3 tips för att öka chanserna att bli kontaktad av rekryterare på LinkedIn

Både vi på OnePartnerGroup och de flesta andra företag som rekryterar söker aktivt, och kontaktar, kandidater via plattformen LinkedIn. Så hur ska du göra för att optimera din profil för att bli kontaktad för kanske din potentiella drömtjänst? Om din LinkedIn-profil inte berättar vem du är, vad du kan och vad du vill, är det ju faktiskt möjligt att du missar en drömtjänst som du kanske inte visste fanns. Här får du därför våra bästa tips som kan öka dina chanser att bli kontaktad av oss rekryterare och därmed hitta din nya jobbmöjlighet.

1. Nyckelord är nyckeln för att bli hittad!

För rekryterare är ett av de mest träffsäkra sätten att söka på nyckelord relaterade till tjänsten som ska tillsättas. Ett tips är därför att du på ett enkelt sätt skapar en förståelse för vad du har för erfarenheter och kompetenser. Använd gärna vedertagna eller vanliga termer och inte företagsspecifika. Så, vad finns det för nyckelord för din roll, det du gör och det du vill göra? Fundera på det och använd det i din LinkedIn-profil i flera olika relevanta fält, exempelvis under din sammanfattning, erfarenhet samt kompetenser och intyg. Tänk också på att rubriken är den viktigaste delen att starta med. Förutom ditt namn är nämligen din professionella rubrik det högst rankade fältet i din profil.

2. Var inte blyg med dina kompetenser!

På tal om kompetenser, använd det fältet i din LinkedIn-profil väl. Var inte blygsam, men givetvis också relevant, och du kan med fördel maxa antalet till 50 kompetenser. Detta blir som en lista över relevanta kompetenser i din profil som hjälper dig att visa dina förmågor för din framtida arbetsgivare. Här kan du både välja hårda och mjuka värden som du anser är dina styrkor. När du har lagt till dina kompetenser kan dina kontakter intyga dem vilket ökar sannolikheten att du blir upptäckt av rekryterare och det blir givetvis förtroendeingivande för rekryterare att någon intygat din kompetens.

3. Våga vara öppen för jobb!

På LinkedIn kan du välja att använda funktionen ”öppen för nytt jobb” och sedan välja om det ska synas för hela nätverket eller endast rekryterare. Är du en minsta tillstymmelse intresserad av att eventuellt byta jobb så ska du definitivt visa för rekryterare att du kan vara öppen för nya möjligheter. Chanserna att du då blir kontaktad för potentiella möjligheter blir då betydligt större. Är du öppet arbetssökande så dra nytta av ditt nätverk och visa för alla att du kan vara intresserad av en ny utmaning. Glöm inte att välja relevanta jobbtitlar samt geografiska orter du vill arbeta på, eller om du vill arbeta remote.

Letar du nytt jobb och vet att din profil behöver piffas upp? Börja med att läsa vår LinkedIn-guide. En proffsig och genomarbetad LinkedIn-profil är vi säkra på kommer öka dina chanser att finna ditt nästa drömjobb!

Lycka till!