Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Söka jobb

2 min lästid

Så blir du headhuntad på LinkedIn

Alla söker inte aktivt efter ett nytt jobb, men allt fler är öppna för att byta tjänst om bara möjligheten dyker upp. De allra flesta företag som ska rekrytera personal använder plattformen LinkedIn för att hitta sina talanger. Vare sig du aktivt söker jobb eller inte, bör du se över och uppdatera din LinkedIn-profil – rätt vad det är dyker ett spännande erbjudande upp!

En professionell LinkedIn-profil kan öka dina chanser att bli headhuntad av nya, potentiella arbetsgivare. Din profil speglar vem du är, vilka erfarenheter du har och inom vilket område och bransch du är eller vill vara yrkesverksam i – sådant som en rekryterare och en framtida arbetsgivare intresserar sig för. Att uppdatera och optimera sin profil kan kännas jobbigt men det är värt att lägga ner lite extra tid för att få den riktigt bra. Vi har samlat några värdefulla tips för att öka chanserna att bli headhuntad på LinkedIn.

Boosta din profil för att bli headhuntad på LinkedIn

 

Många rekryterare hittar kandidater genom att söka efter nyckelord och kompetenser på LinkedIn som är relaterade till tjänsten som ska tillsättas. Om din profil motsvarar de kompetenser och kvaliteter som efterfrågas, kommer du att hamna högre upp i sökresultatet vilket ökar dina chanser att bli kontaktad. Förutom ditt namn är din professionella rubrik det högst rankade fältet i din profil så skriv din titel, yrkesroll eller nyckelord här. Lyft fram dina kompetenser och erfarenheter inte bara under fältet kompetenser utan även i andra delar av profilen, exempelvis i sammanfattningen. Ju fler kompetenser desto bättre, men håll dig till sådant som är relevant. Använd gärna vedertagna eller vanliga kompetenser, titlar och termer, inte företagsspecifika.

Våga vara öppen för jobb!

 

På LinkedIn kan du välja att använda funktionen ”öppen för nytt jobb” och sedan välja om det ska synas för hela nätverket eller endast för rekryterare. Är du en minsta tillstymmelse intresserad av att eventuellt byta jobb så ska du definitivt visa för rekryterare att du kan vara öppen för nya möjligheter. Chanserna att bli headhuntad för potentiella möjligheter blir då betydligt större. Är du öppet arbetssökande så dra nytta av ditt nätverk och visa för alla att du kan vara intresserad av en ny utmaning och öka chanserna för att bli headhuntad på LinkedIn. Glöm inte att välja relevanta jobbtitlar samt geografiska orter du vill arbeta på, eller om du vill arbeta distans.

Stort lycka till!

Extra tips på LinkedIn – Nätverka mera

LinkedIn är en effektiv plattform för att skapa nya, professionella kontakter. Var nyfiken, våga skicka meddelanden till personer eller företag du finner intressanta ur ett karriärperspektiv. Fördjupa dig i nya ämnen, branscher och områden, kommentera under andras poster – det ökar din synlighet. En viktig sak att komma ihåg är att nätverkande inte handlar om att öka antalet följare för syns skull. Det allra viktigaste är att du fokuserar på att skapa meningsfulla och ömsesidiga relationer som du faktiskt kan få ut något av.

Psst… Letar du nytt jobb och vet att din profil behöver piffas upp? Börja med att läsa vår LinkedIn-guide för mer detaljerade tips. En proffsig och genomarbetad LinkedIn-profil kommer att öka dina chanser att finna nästa drömjobb!