Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Rekrytering

3 min lästid

Toppa kandidatupplevelsen! Så lockar du kompetensen till ditt företag.

Just nu är det kandidaternas marknad. Med en bra kandidatupplevelse får du inte bara ett ”Ja!” från kandidaten som du allra helst vill ha – du får också nya ambassadörer för ditt företag.

Att en kandidat tackar nej till tjänsten som du har erbjudit känns förstås snopet – men det är vanligare än du tror. Just nu är det kompetensbrist på marknaden och det gör att kandidaterna kan välja och vraka mellan olika arbetsgivare. Det gäller alltså att göra rätt intryck från början. Processen ska upplevas som okomplicerad och engagerande – från inledande kontakt och jobbintervju  fram till onboardingprocessen för den som erbjuds jobbet. Att söka jobb ska helt enkelt vara en rolig och givande upplevelse, säger Lotta Ryman, som är Projektledare Talent Aquisition hos oss på OnePartnerGroup.

 

Om kandidaten känner att hen får VIP-behandling under rekryteringen så får hen en positiv inställning till ditt företag – oavsett vem som sedan får jobbet. Och det är nog så viktigt, betonar Lotta:

”Därför har vi på OnePartnerGroup valt att vidga kandidatbegreppet. När vi gör en rekrytering så ser vi inte kandidaten bara som en kandidat till själva jobbet. Det är en person som också kan vara en möjlig framtida kund till företaget som rekryterar – alltså en ’kundidat’. Det kan vara i ett annat jobb eller kanske som en blivande konsument. Att sträva efter en bra kandidatupplevelse handlar alltså inte bara om employer branding utan om att vårda företagets varumärke rent allmänt.”

En dålig kandidatupplevelse kan istället leda till att den som har blivit bortvald också väljer bort företaget vid framtida köp eller kontakter.

”Vårt mål är att alla kandidater ska tycka att rekryteringsprocessen har varit så bra att man gärna fortsätter att vara ambassadör, både för oss på OnePartnerGroup och för vår kund, till exempel genom att tipsa sina vänner om att det verkar vara ett bra företag att jobba på.”

 

Lottas 5 bästa tips för en bra kandidatupplevelse:

 

1. Gör det enkelt och var realistisk!

”Steg ett är att skapa en attraktiv tjänst som kandidaterna faktiskt blir intresserade av. Men skönmåla inte. Gör en realistisk kravlista, håll dig till verkligheten när du beskriver företaget och tjänsten. Be gärna en kollega att läsa igenom för att stämma av sättet som ni beskriver tjänsten och ert företag.”

2. Utgå från kandidaten.

”I intervjun är det kandidaten som är stjärnan och som ska få spela huvudrollen. Jag brukar alltid börja mina intervjuer, oavsett om de sker på telefon, via teams eller fysiskt, med att fråga om det finns något som kandidaten undrar över. Vi människor vill bli sedda, och det gäller inte minst om man befinner sig i en urvalsprocess. Det är också viktigt att ställa relevanta frågor som är baserade på kandidatens kompetens och det som krävs för uppdraget.”

3. Beskriv processen.

”Jag brukar inte gå för rakt på om själva tjänsten utan inleder med att beskriva hur processen kommer att se ut och vad man som kandidat kan förvänta sig av de närmaste veckorna. Vi på OnePartnerGroup har en tydlig process; dels för att det uppskattas av kandidaterna men också för att rekryteringen blir bättre och går snabbare.”

4. Var fördomsfri.

”Alla människor bär på omedvetna fördomar. Vi vet att vi ska vara vaksamma – inte minst på faktorer som kön, ålder och etnicitet – men ibland springer vårt undermedvetna före, utan att vi ens inser det. Därför jobbar vi aktivt med att göra rekryteringsprocessen så fördomsfri som möjligt. Ett möjligt tillvägagångssätt är att inleda rekryteringsprocessen med tester: innan vi och kunderna tar del av kandidaternas CV. Ett enkelt sätt att undvika att man skapar sig förutfattade meningar tidigt i processen.”

5. Håll kandidaten uppdaterad.

”Att kandidaterna får snabb och korrekt information om vad som händer är en förutsättning för att de ska välja att stanna kvar i processen. Bekräfta att du har tagit emot ansökan, berätta så fort som möjligt om kandidaten har kommit på intervju – eller om kandidaten inte är aktuell för jobbet. Om den sökande inte får återkoppling kan det uppfattas som ointresse. Allt händer väldigt snabbt på arbetsmarknaden just nu, och om du inte agerar, visar intresse och uppdaterar så kan talangerna vända sig åt ett annat håll. Det hinner hända väldigt mycket på bara fem minuter. Tåget går och du sitter kvar på perrongen.”